America se teme de "izbucnirea" păcii în Ucraina

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie 2023

America se teme de "izbucnirea" păcii în Ucraina
Călin Rechea

Vizita preşedintelui Xi Jinping la Moscova a pus administraţia Biden într-o poziţie incomodă, a scris recent Bloomberg, aceea de "a sta pe margine, în timp ce adversarii discută o propunere de pace pentru Ucraina, propunere pe care SUA au considerat-o inacceptabilă".

Un oficial al administraţiei americane a declarat, sub protecţia anonimatului, că "Statele Unite sunt îngrijorate că vor fi puse la colţ în legătură cu propunerea chineză", în condiţiile în care "respingerea ei în mod categoric ar putea permite Chinei să susţină în faţa altor naţiuni, obosite de război şi de daunele economice pe care acesta le provoacă, că Washingtonul nu este interesat de pace".

Bloomberg mai scrie că, deşi administraţia Biden a încercat să ţină China pe margine de la invadarea Ucrainei, rezultatul a fost exact opus, iar "China găseşte o audienţă tot mai receptivă pentru eforturile sale diplomatice la nivel global".

Christopher Johnson, preşedintele firmei de consultanţă China Strategies Group, a declarat pentru Bloomberg că "administraţia Biden a încercat să determine China să abordeze criza din Ucraina în termenii stabiliţi de Statele Unite", însă "preşedintele Xi acţionează în proprii săi termeni", ceea ce "a produs probabil o anumită consternare la Washington".

Este greu de înţeles de unde vine această consternare. Oare la ce se aşteptau americanii după "stimularea" constantă a tensiunilor din jurul Taiwanului şi a tonului superior prin care cer, nu doar Chinei, să urmeze neabătut şi fără crâcnire aşa-numita "ordine mondială bazată pe reguli"?

Călătoria preşedintelui chinez la Moscova a fost precedată de un succes major al diplomaţiei de la Beijing, care a intermediat reluarea relaţiilor dintre Iran şi Arabia Saudită.

A urmat aproape imediat şi invitaţia adresată preşedintelui Iranului de către regele Salman bin Abdulaziz Al Saud pentru o întâlnire oficială la Riad, în timp ce alte ţări arabe au fost vizitate de preşedintele Siriei, după vizita de la Moscova.

O ştire de la Reuters arată că "Siria şi Arabia Saudită au căzut de acord să îşi redeschidă ambasadele după ce au întrerupt legăturile diplomatice în urmă cu mai bine de un deceniu", ceea ce înseamnă "un pas mare către revenirea Damascului în rândul ţărilor arabe".

"Contactele dintre Riad şi Damasc au luat amploare în urma acordului istoric de restabilire a legăturilor dintre Arabia Saudită şi Iran, un aliat-cheie al preşedintelui Bashar al-Assad", mai subliniază agenţia de ştiri.

Despre medierea Chinei în vederea normalizării relaţiilor diplomatice dintre Arabia Saudită şi Iran, fostul ambasador indian M. K. Bhadrakumar scrie pe blogul său, la adresa indianpunchline.com, că "a fost salutată pe scară largă la nivel internaţional, în special în regiunea Asiei de Vest".

Bhadrakumar subliniază că "mai multe state nemulţumite care nu doresc să vadă niciun succes al Chinei, chiar dacă aceasta promovează cauza păcii mondiale, au privit în tăcere", iar "Statele Unite au condus această haită de suflete moarte".

Reacţiile negative faţă de noua orientare a Arabiei Saudite sunt limitate sever de marile dileme cu care se confruntă atât America cât şi Europa. În cazul Statelor Unite este vorba despre statutul Arabiei Saudite ca pilon de bază al "reciclării petrodolarilor" dar şi piaţă extrem de importantă pentru armamentul produs în SUA, în timp ce "Europa se confruntă cu o criză energetică, iar stabilitatea pieţei petroliere este o preocupare primordială".

Fostul diplomat indian evidenţiază faptul că reluarea relaţiilor dintre Iran şi Arabia Saudită reprezintă o lovitură extrem de puternică pentru strategia SUA în Asia de Vest, iar "Washingtonul ar putea încerca să opună rezistenţă continuării procesului de pace în regiune".

Tocmai de aceea, "protagoniştii regionali creează deja ziduri de protecţie la nivel local pentru a păstra şi promova noul spirit de reconciliere", inclusiv cu ajutorul Chinei şi Rusiei.

Fostul diplomat indian apreciază "remarcabila maturitate" arătată de autorităţile din Arabia Saudită, reflectată de faptul că reorientarea către Est, pe fondul parteneriatului strategic cu China, nu înseamnă renunţarea la relaţiile cu Statele Unite.

Publicaţia online Al Majalla a scris recent că "Regatul Arabiei Saudite nu se va mai alinia marilor puteri globale în dauna propriilor interese", ci "va căuta menţinerea unor relaţii bune cu toate puterile majore, pe baza respectului reciproc şi a intereselor comune".

Noua orientare înseamnă că "Arabia Saudită va rezista oricăror presiuni de a favoriza Statele Unite în faţa Chinei sau invers", deoarece "ambele ţări sunt importante pentru securitatea şi economia regatului saudit".

China mai are un avantaj serios în Asia de Vest, reprezentat de "capitalul său de încredere", în condiţiile în care "ţările din regiune consideră China ca fiind un interlocutor benign, iar încercările concertate ale SUA şi ale partenerilor săi minori de a pune la pământ China nu au niciun impact asupra statelor din regiune", după cum mai subliniază M. K. Bhadrakumar.

Concluzia fostului ambasador indian este deosebit de importantă nu doar din punct de vedere al dinamicii relaţiilor regionale din Asia de Vest, ci şi din perspectiva unei modificări substanţiale a relaţiilor dintre ţările din regiune şi Statele Unite.

"Statele regionale acţionează în baza liberului arbitru, renunţînd din ce în ce mai mult la determinismul lor, care era legat de decizii şi acţiuni considerate inevitabile din punct de vedere cauzal", scrie Bhadrakumar, în opinia căruia "acum s-a realizat că este în capacitatea statelor suverane să ia decizii sau să întreprindă acţiuni independent de orice eveniment sau stare anterioară a universului".

Din păcate, în timp ce tot mai multe ţări descoperă că îşi pot construi şi alt destin, în alte părţi ale lumii nu mai există capacitatea statelor suverane de a acţiona în baza liberului arbitru, deoarece diversitatea politică a dispărut în totalitate.

După încheierea vizitei preşedintelui Chinei în Rusia, un analist de politică externă a declarat pentru iSource News că "amatorii din Departamentul de Stat au adus China şi Rusia mai aproape ca niciodată, iar Blinken va intra în istorie drept cel mai rău Secretar de Stat".

Surse anonime preluate tot de iSource News mai arată că preşedintelui Putin i s-a promis sprijin necondiţionat în ceea ce priveşte Ucraina, iar cei doi şefi de stat au ajuns şi la o înţelegere cu privire la împărţirea zonelor de influenţă. Astfel, Europa şi Orientul Mijlociu vor "reveni" Rusiei, în timp ce Statele Unite, toate ţările din jurul Pacificului şi Africa vor intra în sfera de influenţă a Chinei.

În aceste condiţii, teama Americii că pacea ar putea "izbucni" în Ucraina este pe deplin justificată.

Pentru Europa este mai uşor, deoarece "preluarea" de către Rusia nu ar însemna decât schimbarea suzeranului şi învăţarea noilor plecăciuni după calendarul pe stil vechi.

Opinia Cititorului ( 57 )

  1. [...] daca castiga rusia castiga si austria si mai ales ungaria -mari "prieteni"ai Romaniei- si pierde inclusiv Moldova si Romania.Moldova va deveni iar o province in imperiul rus iar Romania va pierde teritorii .Frumoase perspective,nu-i asa?Deci tot inainte ,tovarasi!

    1. TE-ai gândit că poate autorul încearcă să tragă un semnal de alarmă în legătură cu politica externă dezastruoasă, catastrofală, criminală și ineptă pe care România o practică de vreo 20 de ani? Și asupra faptului că slugărnicia de care România dă dovadă ne șubrezește pozițiile de negociere?

      si pana acum rusia nu a actionat prin intermediul austriei si ungariei cum a vrut in Romania, cu binecuvantarea ue? sua nu au oferit mare lucru in zona, investitiile lor fiind minore, se opresc in polonia si ungaria, aici au doar interese punctuale

      CE teritorii VOM MAI pierde? PT PLATA CAROR dorinte ale poporului roman?

      Chill out :) ai viziuni deosebit de negative.

      De scenariile tale ma ocup de multi ani de zile , nu de ieri sau de luna trecuta.  

      O sa fie ok - pentru Romania!  

      daca ai viziune inafara de cea economica pe care ne o sugerezi,cu care pot fi partial de acord,iti spun raspicat

      Romania nu mai conteaza in regiune,datorita prostiei politicii externe de a ne aseza in genunchi si a o lua in ambele directii,fara a avea o fermitate in a sustine interesul national cum spunea dom general cu girofar la frizerie! 

      Ucraina va fi atractia Sua si EU,datorita teritoriului imens,populatie mai mare si pregatita tehnic si mai ales datorita ENERGIEI in centralele nucleare si carbune,la care viseaza toata lumea dar le va lua smecherul cel mare!

      au adancit ismail Bastroe mai mult decat Sulina,somnorosul ne spune sa nu ne agitam,maitrebuie sa mearga in sus spre Chilia si o luam de la partener,ca doar nu suntem curve,cum am fost in al doilea razboi(asta au spus nemtii zeci de ani despre noi,s-au resetat generatiile) 

      dreptate! Eu mor de ciuda ca al meu caine nu e asa de negru in cerul gurii ca, Calin...

    Washingtonul și Kievul nu sunt interesate de pace".

    1. Să încerci să te aperi de minoritarii care te atacă pe stradă cu iatagane vorbind la telefon cu proful de filosofie din liceu.

      Mă gândesc că ți-ar putea fi de folos chiar dacă rămâi fără membre. :) 

      China izbucnește pacea amenințând că nu mai importă orez. 

    Pe noi ne-au dat înapoi la Moscova din 2020 dar urmează sa aflam acum.

    1. CUM /IN CE FEL ne-au dat Rusiei din 2020?

      si tu ai scenarii negative pentru Romania.

      ma exasperati toti cu scenariile voastre negativo-pornografice pentru Romania :)  

      o sa fie bine, ma!  

      sunt profesionist in treaba asta si de multi ani de zile ma ocup de reformarea si transformarea a ce se intampla acum.  

      VA FI BINE PENTRU ROMANIA! Nu scadem , ci crestem! Uite asa, sa crape ficatii-n derbedeii alcoolici de la est ! :D  

      Pentru cine tragi ... clopotele, Mitică ?!

      pentru cei care deplang prosteste Romania ! :)

      Ești alcoolic pensionat ? De câte ori pe zi ai ... halucinații ?

       

      De anul trecut proroceste ca moare putin ,si cate si mai cate in functie starea emotionala ,mereu schimbatoare

    Nu mai vreau Mc, Kafece, Chevy, Tesle scumpe vreau aur, petrol, cereale ieftine.

    1. Da, le-ai dat pe gratis la altii. Acum esti bun doar de plata pentru resursele date gratis. Nu-i asa ca este bine. Clasa politica trada.da.toare ne va lua si pielea de pe noi.

    Surse anonime spun că Rusia va "prelua" Europa.

    Păi asta este tocmai propaganda precum că Rusia , după Ucraina, va extinde războiul în toată Europa,. 

    Dacă pică Zelenski, vajnic apărător la porțile Europei, urmăm și noi. 

    Să fim serioși.

    Încolo, da, faptul că țări precum Arabia Saudită încearcă să stea pe propriile picioare, asta trebuie să dea de gândit americanilor. Dacă au cu ce :) 

    1. Ambitiile rusilor astea sunt da desi acum par absurde. Uita-te numai putin la canalele lor de propaganda si o sa vezi, toata ziua vorbesc de tancurile rusesti la berlin bombe atomice la londra italia e a nostra , din potugalia pana la moscova eurusia etc. Zilnic numai asta auzi. Amenintari la statele europene. Si canalele de propaganda spun numai ce se aproba de sus.

      Nu urmăresc canalele rusești, nu știu unde să le găsesc și nici limba rusă.

      Da, probabil e o propagandă de doi lei și la ei ca și la noi, dar asta nu înseamnă că e și realitatea. 

      În orice război este necesară propaganda, dar acum a ajuns la un nivel atât de jos încât sfidează inteligența atât cât o fi a celor interesați de subiect. 

      Bine, or fi și mulți care cred că tot ce zboară se mănâncă.

      Nici tu nu crezi minciunile acestea. Mai mincinosule nerusinat. Jos cu tine.

    ce propaganda ieftina ruso-chineza, dar merge la prosti si la frustrati care cred ca prostia lor le va aduce mai multe beneficii intr-un sistem care promoveaza supunerea fata de liderul suprem decat performanta

    1. Occidentul promoveaza performanta ??

      de cand nu ai mai fost in occident ?? 

      in occident se promoveaza LMBTQ+, woke, cele 74 de genuri,

      la angajare se prefera oamenii cat mai colorati ..... si alte "bunatati"  

      Occidentul și Europa de Est, mai puțin Ungaria, Serbia, Belarus și Russia, au ajuns într-o stare morală jalnică ! ...

      Crezi ca ar putea fi de la votca?

    Pacea înseamnă pierderea influenței, se simte ca a cincea roată la o căruță. Au și ei destule probleme acasă cu corupția, cu economia, cu oamenii străzii care locuiesc în corturi pe trotuare, in parcuri, cu drogurile, cu sistemul de sănătate de care beneficiază numai o mică din populație, cu băncile care care incep să pice în stânga și în dreapta, cu cripto care seamănă cu un joc piramidal, cu datoria care se tot mărește, etc. Mai bine s-ar face ceva pozitiv cu banii ce se bagă în război, acum costa o grămadă de bani să distrugă Ukraina și o să coste și mai mult reconstrucția și între timp sărăcesc trei sferturi din planetă.

    Din ciclul citim dor intelegem ce vrem, faza pe cotidian. Nu intelegem decat partial evenimentele, dar tragem concluzii. Ce conteaza ca sensul celor citate este complet diferit de concluziile trase, avem un editorial care ne serveste confirmarii convingerilor nostre ascunse.

    China si urss viseaza la pacea care consfinteste raptul teritorial. Hai sa dam mana cu mana si sa impartim garoafe ca rusii se limiteaza limitat la Crimeea, Donbas si Lugansk. Pai ce facem, Bobita? Asa cum l-au calmat pe Hitler cu teritoriile sudetilor, acum sa-l calmeze pe Vova cu teritoriile rusofone? Crede cineva ca rusii se linistesc? Vise.

    Dupa beleaua de operatiune speciala, sovietele s-au ales cu o ura inversunata din partea ucrainienilor care va tine generatii intregi. Plus simpatie eterna din partea tarilor din estul Europei cu exceptia sarbilor, dar si ungurilor ce au uitat de excursiile armatei rosii pe la Budapesta. 

    1. F problematic pt ca rusii nu se linistesc, vezi Georgia Cecenia, Ucraina 2014 si 2022, urmatorul "target" Moldova si Tarile Baltice, care sunt "naziste".

      Si in al doilea rand sa zicem ca Ucraina le cedeaza teritorii sa fie pace, ce precedent se creeaza, oricine e puternic poate lua teritorii cu armata, cu bombardamente cu santaj nuclear de la vecinul mai mic. 

      Nu ai inteles nimic, Pacea din planul chinezesc inseamna ca SUA si UE, teroristii mondiali sa inceteze sa mai promoveze revolutii, schimbari de regim violente, sangeroase. Asa cum a fost in UCraina. Vina 100% pentru situatia din Ucraina apartine SUA si mai putin UE, incepand cu 2014.

      Eu credeam că teroriștii mondiali ucid și amenință cu bombe nucleare, cum face Rusia.

    Stati linistiti ca n-o sa izbucneasca nici o pace in Ucraina, cu ajutorul Chinei. China dc se vroia mediator discuta cu ambele parti asa ca Erdogan, sau Macron sau Scholtz care au incercat sa medieze pacea vorbind cu ambele parti dar fara succes din pacate.

    Si apropo, aici nu s-a creat o alianta rusia china contra sua si etc, e vb despre lumea libera contra lumea dictatoriala, democratiile contra totalitarismul sau democratia falsa. Ok? Pt ca uitati-va cine e in fiecare tabara si veti vedea un pattern. 

    Banii mei sunt pe lumea libera. Lumea aceea spre care oamenii aspira sa traiasca, nu dinspre care se fuge afara. Si da US, Europa, Canada, UK, Australia, Japonia etc nu sunt societati perfecte, dar le prefer de 1000 de ori la alternativa cu dictatori prea iubiti si atotstiutori.(pt ca am trait in ambele lumi).

    1. Se mai pleaca si dinspre vest spre est, dar mai putin. Problema este ca si in lumea asa zis libera incepe sa se strice treaba cu propaganda corecta politic.

      Ne poți da nume și prenume? :)))

      Ai trăit și trăiești degeaba ! Indiferent în care ... lume !

      Poate în lumi ... paralele ! ...

      De exemplu,lumea libera din Canada are dreptul sa se drogheze.Ii vezi drogati ,intinsi pe strada,in lumea lor,nu se uita nimeni la ei.Adevarul este ca este foarte costisitor sa gestionezi astfel de cazuri si fara folos,asa ca,sunt liberi sa faca ce vor,statul nu cheltuie nimic!Pe de o parte,nu e corect sa cheltuiesti banii contribuabilior pentru potcoave de cai morti,pe de alta parte nu este uman sa procedezi asa.Insa este o lume libera,ce poti sa mai zici?Dar cand au protestat in pandemie impotriva guvernului si a masurilor anticovid,nu au mai fost atat de liberi!Libertatea este iluzorie,este dupa bunul plac al dobitocilor care conduc lumea!

      Tu prezumi, la fel ca rușii, că ai libertatea de a-ți ucide concetățenii.

      Nu,eu am spus ce fac canadienii!Le-am dat eu liber canadienilor sa consume droguri?Autoritatile lor le permit sa se sinucida!

      Lockdown-ul a fost impus pentru protejarea populației vulnerabile pe care voi, adepții AUR, ați vrut s-o ucideți!

      Las-o balta cu AUR-ul asta,numai rusi si aur aveti in cap!Carantina a fost cu dus si-ntors,ce e mult strica!Acum sunt cazuri de covid destule si sunt neglijate.S-a ajuns la extrema cealalta.A fost o bulibaseala totala cu covidul,omenirea a fost luata pe nepregatite.

    Federația Rusă va fi nevoită să ocupe toată Ucraina ! După un război în toată regula ! ... Asta ... într-o primă etapă ! Urmează apoi etapa a doua ...

    1. Este evident. Dacă n-o ocupă, Rusia se destramă. :))) Asta ... într-o primă etapă ! Urmează apoi etapa a doua ...

      ... Federația Rusă distruge ultimele rămășițe ale Armatei Naziste Ucrainene și ale Mercenarilor Străini . Teritoriile încorporate precar Ucrainei, revin proprietarilor de drept, respectiv României, Ungariei, Slovaciei, Poloniei și, nu în ultimul rând, Russiei . Ce mai rămâne din Ucraina ? Ucraina se destramă ! Transnistria se alipește Russiei . Federația Rusă securizează Zonele de Frontieră . Urmează apoi etapa a treia ... Atitudinea SUA și NATO la aceste evenimente ... Comportamentul anterior și prezent al SUA și NATO în raport cu Federația Rusă ... Pace sau Război !? ...

      Donbas și Crimeea revin Ucrainei, Transnistria demilitarizată revine Basarabiei care intră în UE, sub administrația regiunii Moldova. :)

      ... Muntenia/Valahia și Moldova, revin Republicii Moldova ... Ardealul revine Ungariei ... Republic Moldova revine Federației Ruse ...

      Dar Federația Rusă se desființează. :))))))

      Ce gluma proasta!

    America a pregatit acest razboi din 2014! Ce sa caute Nato in Ucraina, la granitele Rusiei? Daca Rusia si-ar face baze militare si ar plasa rachete in Mexic cum ar reactiona America?

    Cat de pro european vrei sa fii, propaganda si dubla masura occidentala te scarbeste! 

    Cum poti sa ai pretentia ca rusii sa nu aibe baza nucleara in Belarus, cand USA are 6 baze nucleare in Europa? 6, nu 1! 

    Ce cauta USA in Siria? Nu are nici un motiv sa fie acolo, in afara de a jefui resurse. La fel cum a facut si in Iraq.

    1. Chiar și așa Rusia a rămas fără armată și armament. Au distrus Sud-Estul Ucrainei și amenință cu nucleara, destul de atractiv pt niște propagandiști distruși.

      Cine ți-a zis, Doamna Propagandă ?! ... Și mai vorbești de propagandș ...

      Înaintează armata sovietică câțiva km pe zi, înapoi.

      Ca să fim obiectivi, fără pierderi omenești. Au apărut o grămadă de cimitire noi, probabil de sabaki. :) 

      12.

      Ai perfecta dreptate, 

      bine ca mai sunt si romani bine informati,

      bravo 

      Ăla nu este un român informat, ci tu însuți, un propagandist sovietic.

    Fara indoiala ca societatea americana si modelul lor social sunt de admirat. Respectul fata de bunurile altuia, respectul fata de vecinatate, respectul fata de natura, curatenia si ordinea sunt la ei admirabile. Apoi corectitudinea lor, respectul lor fata de munca, de serviciu si atributiunile pe care le presupune fiecare ocupatie sunt de admirat la toti americanii.

    Insa, ca stat " America", a deraiat de la calea care ar fi putut sa o duca si sa o mentina in fruntea tarilor lumii, stat care, prin modelul lor economic, prin aspecte sociale, de care vorbeam mai sus, ar fi fost de urmat de o lume intreaga.  

    Astazi o lume intreaga vede cum, in spatele marilor conflicte sta mereu America, cu sfera ei de interese nejustificate, mereu in expansiune, mereu agresiva, distructiva, o forta ascunsa, nestinsa din toate focarele conflictelor de oriunde din lume. Si, mai ales o lume intreaga vede, mai ales acum, o America care, din spate, precum KGB-ul rusesc si trupele de SS naziste odata, impinge tarile inspre agravarea conflictelor, catre distrugere si omoruri.  

    Si lumea nu are nevoie de asa ceva si mai devreme sau mai tarziu, America si modelul statal american vor fi marginalizate. Si America va ramane singura sau isi va pierde influienta.  

    In contrast, acum lumea priveste cu speranta inspre China, tara cu o insemnatate in crestere in lume, care abordeaza in mod diferit, corect si drept probleme conflictelor din lume. Spre deosebire de America, China asa cum se vede, in mod cert sprijina si militeaza pentru incetarea razboaielor, rezolvarea problemelor pe cale pasnica, dar mai ales in mod drept, corect si in interesul tuturor. Neutilizarea fortei si a amenintarii cu forta, mereu promovate de China, vor fi cu siguranta in viitor, baza relatiilor dintre state. Si tarile vor privi spre China in viitor, ca la o natiune garanta a respectarii acestui principiu, vor privi inspre China ca inspre o tara si o natiune dreapta, corecta, pacifista, capabila sa asigure dreptatea si mai ales pacea in lume.  

    Acestea, alaturi de o economie puternica, relatii comerciale internationale bazate pe respect si avantaj reciproc, sunt aspecterle care vor ridica China si vor schimba liderul lumii cat de curand.

    Lumea nu mai vrea sa suporte distrugeri, crime, foame, frig si suferinte din partea nimanui.  

    1. Crezi ca daca ajunge China lider mondial vor umbla cainii cu covrigii-n coada?Fiecare isi vede interesul,mai ales o tara precum China.Tiptil,tiptil,in ultimii 30 de ani au imitat tot ce a fost cu putinta de imitat,au muncit (unii precum sclavii)pe bani putini,au vandut lumii tot ce s-a putut vinde si au prosperat vazand cu ochii.Initial ,tuturor ne-a convenit dar la un moment dat,mai ales in pandemie,ne-am trezit ca nu avem una si alta fiindca s-a imbolnavit producatorul.Ei acum stau potoliti datorita situatiei cu Taiwanul.Oricum,in sinea lor se bucura ca acest conflict se desfasoara in Ucraina,lucru care-i slabeste pe americani,ii discrediteaza si le da lor o gura de oxigen.Daca ar fi fost Trump reales,in Taiwan s-ar fi desfasurat acum conflictul,nu in Ucraina!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb