Americanii, la urne pentru alegerile de la mijloc de mandat

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 noiembrie 2018

Americanii, la urne pentru alegerile de la mijloc de mandat

Americanii îşi vor exprima votul astăzi, în cadrul alegerilor de la mijloc de mandat (midterm elections), care reprezintă, practic, un referendum cu privire la liderul de la Casa Albă.

Pe teritoriul SUA au loc astfel, la doi ani după alagerile prezidenţiale, o serie de scrutine naţionale şi locale care vor decide soarta Congresului de la Washington, dar şi viitorul politic al preşedintelui re­publican Donald Trump.

Alegătorii vor vota pentru toţi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor, pentru 35 din cei 100 de senatori din Con­gresul federal, pentru 39 de guvernatori, exprimându-se şi pentru numeroşi oficiali ai statelor şi municipali.

Rezultatul acestor alegeri va stabili cine va controla cele două camere ale Congresului până la viitoarele alegeri prezidenţiale din 3 noiembrie 2020.

În ajunul alegerilor, preşedintele Donald Trump şi-a intensificat retorica anti-imigraţie, iar democraţii au anunţat că eventuala victorie a lor le va permite să verifice posibilele "abuzuri de putere" ale lui Trump.

Dacă democraţii vor ieşi învingători, preşedintele Trump va avea dificultăţi în aplicarea politicilor sale şi în campania electorală premergătoare cursei pentru un nou mandat la Casa Albă.

Analiştii sunt de părere că Partidul Democrat va recâş­tiga Camera Reprezentanţilor, iar republicanii vor continua să controleze Senatul. Noul Congres îşi va începe mandatul în ianuarie 2019. Faţă de un scrutin pentru alegerea pre­şedintelui, unde rata de prezenţă la urne depăşeşte 60%, în cazul alegerilor intermediare rata de participare este, în general, de circa 40%, conform presei străine, care menţionează că, deşi numele lui Donald Trump nu figurează pe buletinele de vot, mulţi americani văd aces­te alegeri drept un referendum asupra preşedintelui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb