Americanii vor să preia aplicaţia TikTok

A.P.
Internaţional / 24 iulie 2020

Americanii vor să preia aplicaţia TikTok

O comisie din Senatul american a votat interzicerea TikTok pe dispozitivele angajaţilor guvernamentali, iar Casa Albă promovează ideea de interzice aplicaţia în Statele Unite. Dezvoltată de un grup chinez, acum este sub o presiune uriaşă. Iar în acest context dificil ar putea ajunge, de fapt, americană. Sunt discuţii avansate pentru o preluare, scrie Digi24.

Mai mulţi investitori americani ar fi în discuţii pentru preluarea TikTok de la dezvoltatorul ByteDance, companie cu sediul în Beijing. Cele mai avansate în acest proiect sunt două fonduri de investiţii uriaşe, General Atlantic şi Sequoia Capital, scrie Financial Times pe baza unor surse apropiate negocierilor.

TikTok ar urma să fie separată de compania-mamă şi de aplicaţia soră, disponibilă în China continentală, Douyin. ByteDance ar urma să păstreze un pachet minoritar în bunsiness-ul internaţional, un pachet fără drept de vot, susţine Financial Times.

ByteDance a încercat să se distanţeze cât de mult posibil de puterea comunistă de la Beijing, însă fără succes. Unul dintre planuri era de a muta sediul companiei într-o ţară occidentală, cu Marea Britanie printre posibilele destinaţii. Însă presiunea americană s-a intensificat. Chiar baza succesului TikTok poate fi lovită, argumentează Digi24.

Cine ar putea prelua TikTok în America

Comitetul american pentru investiţii străine a început o investigaţie amănunţită a tranzacţiei prin care ByteDance a preluat în urmă cu trei ani Musical.ly, serviciul de social media cu sediul în Shanghai, dar cu un birou de dezvoltare în California. Comisia poate anula tranzacţia, ceea ce ar fi un dezastru pentru TikTok, pentru că modelul preluat a fost de fapt catalizatorul pentru succesul aplicaţiei.

De preluare s-au arătat interesaţi mai mulţi investitori americani, de la fonduri de investiţii de pe Wall Street până la firme din Silicon Valley. Însă General Atlantic şi Sequoia Capital par a fi cele mai avansate.

Nu e clar totuşi care ar putea fi preţul unei eventuale tranzacţii. La ultima atragere de finanţare, în urmă cu doi ani, ByteDance a fost evaluată la 75 de miliarde de dolari. Între timp, popularitatea sa a crescut exponenţial, mai ales în rândul tinerilor. Desigur, trebuie despărţite apele între afacerea internaţională şi cea chineză, dar o preluare va implica sume ameţitoare.

Tranzacţia va depinde de ceea ce decide administraţia americană. Sunt presiuni mari pentru a o interzice. Iar îngrijorările au căpătat o altă dimensiune după ce India a interzis TikTok, conform Digi24.

Dacă va intra pe lista neagră americană, atunci sigura opţiune pentru ByteDance este să o vândă. Potenţialii cumpărători ştiu asta şi bat fierul cât e cald.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb