Deputatul PSD Ana Birchall a declarat, la Vaslui, că încă patru comune din colegiu vor primi microbuze pentru elevi, după ce, anterior, alte patru comune (Coroieşti, Tutova, Perieni şi Voineşti) au recepţionat la rândul lor autovehicule.
"Pe 25 mai, reprezentanţii a încă patru comune din colegiul meu - Ghergheşti, Dragomireşti, Puieşti şi Băcani - vor veni la Bucureşti pentru a intra în posesia microbuzelor care le-au fost repartizate de către Guvern. Microbuzele, atât de necesare în mediul rural, sunt parte a promisiunii pe care am făcut-o conform căreia niciun copil nu va mai merge pe jos la şcoală ", a menţionat Ana Birchall.
Ana Birchall a ţinut să precizeze că programul de înzestrare cu microbuze şcolare sprijină în mod direct elevii din mediul rural, fiind o investiţie normală în România anului 2015. "Sacrificiile pe care le fac copiii de la ţară pentru a ajunge la şcoală, prin noroi, vânt, arşiţă, ploaie şi zăpadă, pe distanţe de kilometri întregi, nu sunt acceptabile. Prin acest ajutor, copiii ajung în condiţii civilizate şi sigure la şcoală şi nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să înveţe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate şi de civilizaţie pentru copiii noştri şi mă bucur că am putut să-mi ţin promisiunea făcută", a declarat Ana Birchall.
"Vreau să mulţumesc Guvernului României care împreună cu Consiliul Judeţean Vaslui au ţinut cont de această necesitate din colegiul meu şi pentru că îşi respectă angajamentele. Este o nouă dovadă că, atunci când administraţia locală, Executivul şi parlamentarii conlucrează şi formează cu adevărat o echipă, putem găsi soluţii bune pentru români", a subliniat Ana Birchall.
Ana Birchall a mai spus că şi comunele Alexandru Vlahuţă, Ibăneşti, Pogoneşti şi Pochidia urmează să primească microbuze pentru elevi în perioada imediat următoare, conform planificării Guvernului.
În final, deputatul PSD a reafirmat că investiţiile în educaţie reprezintă garanţii pentru formarea copiilor şi a tinerilor. "Accesul la educaţie nu este o favoare, ci o obligaţie faţă de copiii noştri de la prima zi şi până în ultima zi de şcoală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educaţie, implicit pentru accesul la educaţie al copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiţie în prezentul, dar mai ales în viitorul nostru. Educaţia este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa moştenire generaţiilor viitoare. Sunt mândră de această realizare şi am încrederea că satul românesc, cu oamenii săi demni şi muncitori, va continua să crească şi să promoveze adevăratele valori ale României" a încheiat Ana Birchall.