Ana Birchall, la DNA Ploieşti

Ionuţ Stănescu
Anticorupţie / 26 octombrie 2016

Ana Birchall

Ana Birchall

Actualizare Sechestru până la concurenţa sumei de 220.000 de euro pe averea lui Ghiţă

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de 220.000 de euro pe averea deputatului Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta în legătura cu vizita lui Tony Blair în România.

"Vrei, nu vrei, bea Grigore aghiasmă", a spus Sebastian Ghiţă, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde procurorii l-au anunţat că au pus din nou sechestru asigurător pe o parte din averea sa în cel mai nou dosar de corupţie în care parlamentarul este urmărit penal, potrivit unor surse din presă.

Ghiţă a precizat că sechestrul a fost instituit până la concurenţa sumei de 220.000 de euro.

"S-a pus un sechestru, i-am spus domnului procuror că o să-mi pice acoperişul de la casă, că e al patrulea (sechestru) până în momentul de faţă. Din păcate, de doi ani, prin metode din astea, de prelungire succesivă în diverse feluri, nu pot părăsi ţara şi practic mulţi dintre români sunt aşa, într-un fel de semiarest, dar aşa e viaţa în vremurile astea", a spus Ghiţă.

El a afirmat că l-a întrebat pe procuror de ce nu individualizează sumele: "E o chestiune care trebuie luată în discuţie: dacă trei persoane au sechestru de câte 200.000 după aia ne anunţă că au pus de 600.000 şi după aia îi întreabă pe cei de la ANAF de ce nu recuperează 600.000. Şi poate că, încet-încet, aducând în spaţiul public toate aceste întâmplări înţelegem toţi că oricăruia dintre noi i se poate întâmpla aşa ceva şi că ceea ce fac eu nu e un atac la instituţii, ci doar aducerea în spaţiul public a unor informaţii, pentru că oricui în viaţă i se poate întâmpla să aibă de a face cu procurorii şi cu legea şi trebuie să ştie că are nişte drepturi şi că e protejat de lege", a spus Ghiţă, conform aceloraşi surse.

------

Actualizare 17:45 Birchall: "Nu am avut nicio implicare în acest dosar, alta decât a facilita un contact"

Deputatul PSD Ana Birchall a dat declaraţii ca martor timp de aproximativ cinci ore în dosarul în care fostul premier Victor Ponta şi deputatul Sebastian Ghiţă sunt urmăriţi penal în legătură cu vizita lui Tony Blair în România. Birchall a spus că nu a avut nicio implicare în acest dosar, "alta decât a facilita un contact între echipa lui Blair şi fundaţia organizatoare din România", potrivit unor surse din presă.

"Exact ce am declarat în spaţiul public, am declarat şi formal în cadrul acestei audieri. Nu am avut nicio implicare în acest dosar, alta decât a facilita un contact între echipa domnului Blair şi fundaţia organizatoare din România", a afirmat Birchall, la ieşirea de la DNA Ploieşti.

(L.B.)

--------

Actualizare 12:15 Sebastian Ghiţă, la DNA

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în ţara noastră, s-a prezentat astăzi la DNA Ploieşti.

Surse apropiate anchetei au declarat că acesta a fost citat pentru îndeplinirea unor acte procedurale, procurorii urmând să îi comunice instituirea măsurii asigurătorii asupra unor bunuri în valoare de 200.000 de euro, scrie Ştiripesurse.ro.

"Noroc că nu locuieşte domnul Blair în România. De dragul raportărilor la hectar, se pun sechestre astronomice, fără să se individualizeze sumele. Procurorii DNA, când fac un dosar, nu trebuie să se facă şi de râs. Nu pot să pună aceeaşi sumă sechestru tuturor celor din dosar şi mai ales nu pot să inmulţească cu trei doar pentru că sunt trei inculpaţi în dosar", a declarat Ghiţă.

Deputatul PRU a prezentat un document cu privire la firma Direxi Impex din Ploieşti, despre care spune că este firma pe care procurorul Negulescu o foloseşte la afacerile sale din Ploieşti. "După ce şi-a eliminat baronii politicii, a devenit dânsul un baron. Este un document care prezintă toate datele de firmei de construcţii. Dacă cineva îndrăzneşte să concureze firma la licitaţii, DNA trimite adrese la ANAF", a declarat Ghiţă.

Anterior, anchetatorii au instituit sechestru pe un imobil aparţinând fostului premier Victor Ponta, urmărit penal în acelaşi dosar.

DNA susţine că Ponta, în calitate de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida.

"Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian", a precizat DNA, într-un comunicat de presă.

(I.S.)

-----------

Actualizare 09:50

Deputatul PSD Ana Birchall s-a prezentat, în această dimineaţă, la DNA Ploieşti, unde a fost citată în calitate de martor, în dosarul Tony Blair, în care sunt anchetaţi fostul premier Victor Ponta şi deputatul Sebastian Ghiţă, transmit televiziunile de ştiri.

(S.A.)

-----------

Surse: Ana Birchall şi Sebastian Ghiţă vor fi audiaţi astăzi în dosarul Tony Blair

Ana Birchall şi Sebastian Ghiţă se vor prezenta astăzi la DNA Ploieşti ca martori în Dosarul Tony Blair, potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews.

Tot astăzi va sosi la sediul Direcţiei Anticorupţie din Ploieşti şi Gheorghe Ştefan "Pinalti" în calitate de inculpat în dosarul lui Vasile Blaga.

Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat pe 12 septembrie că, în calitate de secretar internaţional al PSD, era obligată în privinţa organizării unor evenimente şi a precizat că nu are nicio calitate în dosarul referitor la vizita la Bucureşti a fostului premier britanic Tony Blair.

Miercurea trecută procurorii DNA Ploieşti au instituit sechestru pe un imobil care îi aparţine fostului premier Victor Ponta, măsura asiguratorie fiind dispusă în dosarul cunoscut sub numele de "Ponta-Ghiţă-Blair", anunţa atunci Agerpres, citând surse apropiate anchetei.

La începutul lunii septembrie, procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile pe Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pus sub control judiciar şi Sebastian Ghiţă, acuzat de complicitate la spălare de bani, anchetatorii susţinând că omul de afaceri i-a dat fostului premier şi preşedinte al PSD 220.000 de euro pentru a-şi asigura un loc eligibil la alegerile parlamentare din anul 2012.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Wooooooooow

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb