ANA LOREDANA PREDESCU: "Legislaţia lucrătorilor non-UE, modificată în sprijinul antreprenorilor români"

V.G.
Politică / 15 noiembrie 2022

"Legislaţia lucrătorilor non-UE, modificată în sprijinul antreprenorilor români"

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Braşov, afiliat Grupului PSD şi conducătorul "Grupului de lucru pentru modificarea legislaţiei privind lucrătorii non-UE", desfăşurat sub egida Comisiei pentru industrii şi servicii, anunţă primii paşi pentru modificarea cadrului legislativ privind lucrătorii non-UE, arată un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

"Primii paşi pentru a sprijini companiile româneşti care importă forţă de muncă non-UE au fost realizaţi. În primăvara acestui an, împreună cu hotelierii din Poiana Braşov, cu mediul asociativ şi cu instituţiile locale de resort, am conturat un proiect de lege pentru a descuraja angajaţii străini să mai plece de la un angajator la altul. Am purtat atunci discuţii cu colegul meu, Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, i-am prezentat problematica şi proiectul de lege, iar dumnealui a reacţionat imediat şi a demarat procesul de consultare publică pentru realizarea unui proiect de ordonanţă. Astfel, s-a cristalizat şi s-a adoptat Ordonanţa de urgenţă 143/2022, prin care s-a modificat Ordonanţa 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României", a declarat deputatul de Braşov, Ana Loredana Predescu.

"Salut iniţiativa colegului meu, Marius Budăi, căruia îi mulţumesc şi sunt onorată că am putut fi "ambasadorul" hotelierilor din Poiana Braşov şi a mediului asociativ de profil atât în Parlament, cât şi în Guvern. Este vorba despre un aviz care se eliberează de către angajatorul iniţial, necesar lucrătorilor non-UE, angajaţi pe o perioadă mai scurtă de un an de zile, la întocmirea noului dosar de angajare cu alt angajator. Concret, o cameristă filipineză care lucrează de trei luni la un hotel, nu se mai poate angaja ca bonă dacă nu prezintă noului angajator un aviz de la hotelul la care lucrează" a adăugat Ana Loredana Predescu.

"În Parlamentul României, lucrările "Grupului de lucru privind lucrătorii non-UE", realizate împreună cu colegii mei parlamentari, se apropie de finalizarea unui pachet legislativ care, vine să completeze cadrul legal şi rezolvă problema desfăşurării anchetelor disciplinare şi a sancţionării lucrătorilor străini, descurajează munca la negru, reduce timpul de şedere pe teritoriul României pentru găsirea unui loc de muncă, descurajând astfel părăsirea locului de muncă şi reduce birocraţia", a mai declarat deputatul de Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb