ANAF va plăti Rafinăriei Steaua Română dobânzi pentru nerambursarea la timp a TVA

F.A.
Companii / 18 decembrie 2013

Avocaţii D&B David şi Baias au obţinut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), o sentinţă prin care Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) este obligată să plătească dobânzi către Rafinăria Steaua Română, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Decizia ICCJ vine după ce, în luna octombrie, compania câştigase în faţa Curţii Europene de Justiţie dreptul de a primi dobânzi de la Fisc pentru că rambursarea TVA nu s-a făcut la timp.

Conform documentului citat, Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias, care a condus echipa D&B din acest caz, a declarat: "Această sentinţă definitivă a Înaltei Curţi este consecinţa firească a hotărârii pronunţate de Curtea Europeană de Justiţie în speţa Rafinăria Steaua Română versus ANAF. Decizia istorică din acest dosar a creat jurisprudenţa europeană care să îndreptăţească orice contribuabil care a înregistrat întârzieri în rambursarea de TVA de la stat să solicite plata de dobânzi pentru acele sume. În acest moment, avem mai multe dosare în instanţe cu speţe asemănătoare şi suntem încrezători că vom obţine rezultate similare. Pe termen lung însă, sperăm că eforturile noastre vor duce la îmbunătăţirea sistemului de rambursare de TVA în România, astfel ca societăţile comerciale să nu mai sufere amânări nejustificate în rambursarea de TVA, iar statul să nu mai fie pus în situaţia de a plăti dobânzi de întârziere şi să evităm şi infringementul legislaţiei europene în domeniu".

D&B David şi Baias este integrată în reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente PwC, care cuprinde mai mult de 2.000 de avocaţi în 75 de jurisdicţii.

D&B este specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb