ANALIŞTII ATENŢIONEAZĂ ÎN PRIVINŢA CERERII MARI DIN CHINA: Preţul cuprului ar putea creşte în continuare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 mai 2007

Preţul cuprului ar putea creşte şi pe viitor la Bursa Metalelor din Londra (LME), ca urmare a sporirii cererii din China, cel mai mare consumator mondial de acest metal de bază, dar şi a reducerii stocurilor de profil.

Agenţia de ştiri Xinhua News a informat, ieri, că, până în anul 2020, consumul de cupru din China va creşte la 6,5 milioane de tone metrice. Pe de altă parte, societatea londoneză de cercetare "Bloomsbury Minerals Economics" Ltd. consideră că, anul acesta, consumul de cupru din China va spori cu 11%, la 4,45 milioane de tone.

În prima parte a zilei de ieri, cuprul cu livrare peste trei luni a fost cotat la 7.980 dolari tona, cu 10 dolari mai puţin faţă de ziua precedentă. Anterior acestei cotaţii, cuprul a înregistrat un preţ de 8.030 dolari/tonă, în creştere cu 40 de dolari. De la începutul anului, preţul cuprului a urcat cu 26%.

Piaţa a fost susţinută şi de speculaţiile privind posibila întrerupere a livrărilor de cupru din America Latină şi Africa.

Lucrătorii minelor "Southern Copper" Corp. şi "Doe Run Resources" Corp. din Peru, al treilea producător mondial de cupru, se află în grevă în această săptămână. Totodată, mina Mufulira din Zambia, aparţinând companiei elveţiene "Glencore International" AG, a fost închisă la data de 15 aprilie din cauza inundaţiilor.

Stocurile de cupru monitorizate de LME au scăzut cu 1,5%, la 154.225 tone, potrivit raportului zilnic din 2 mai al bursei londoneze. Acesta este cel mai redus nivel atins după data de 11 noiembrie 2006. De precizat că stocurile de cupru monitorizate de LME s-au diminuat pentru a 12-a zi consecutiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb