ZIARUL BURSA

03 mai 2007
Ediţia din 15.08.2024
Creditul, mai rentabil ca depozitul

ASTENIE BANCARĂ Creditul, mai rentabil ca depozitul

Tarciziu TancăuBănci-Asigurări / 3 mai 2007

Dobânda real negativă la depozitele bancare şi impozitarea veniturilor din dobânzi bancare (şi aşa foarte mici) cu 16%, conduc la un paradox: actualmente, economisirea prin depozite bancare înseamnă, pentru cel care face acest lucru, o pierdere financiară.

OPINII Un epitaf

Radu F. AlexandruEditorial / 3 mai 2007

Radu F. Alexandru

E limpede că, dintre toţi şefii partidelor care s-au prins în coaliţia anti-Băsescu, nota ce-i va reveni lui Mircea Geoană, în eventualitatea unui eşec în tentativa de demitere a preşedintelui Băsescu, va fi cea mai consistentă.

BNR a redus dobînda de politică monetară de la 7,5% la 7,25%

BNR a redus dobînda de politică monetară de la 7,5% la 7,25%

C.P.Bănci-Asigurări / 3 mai 2007 /

Analiza indicatorilor macroeconomici atestă continuarea procesului de dezinflaţie, mai pronunţată decât în prognoza anterioară, rata anuală a inflaţiei coborând la nivelul de 3,66 la sută în luna martie faţă de 4,87 la sută în luna decembrie, pe fondul temperării dinamicii preţurilor administrate şi al reducerii preţurilor volatile.

Se remarcă scăderea ratei anuale a inflaţiei de bază, care, calculată fără impactul taxei pe viciu, a coborât la nivelul de 2,8 la sută.

MARIN CONDESCU, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI NAŢIONALE MINE-ENERGIE: "Vrem o privatizare transparentă a complexurilor Turceni, Craiova şi Rovinari"

Sorin Titus Iordan Companii / 3 mai 2007 /

Minerii şi energeticienii din unităţile componente ale "Societăţii Naţionale a Lignitului" Oltenia Târgu-Jiu şi cele ale complexurilor energetice Rovinari, Craiova şi Turceni, au întrerupt ieri lucrul, între orele 13:00 şi 15:00, ca urmare a deciziei prin care primul ministru Călin Popescu Tăriceanu atribuie AVAS administrarea aces­tor unităţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Cartier rezidenţial de 12,5 milioane de euro, în Gilău-Cluj

Cartier rezidenţial de 12,5 milioane de euro, în Gilău-Cluj

Emilia OlescuCompanii / 3 mai 2007 /

Compania "Intercad" inves­teşte în realizarea unui cartier rezidenţial, situat în localitatea Gilău, din judeţul Cluj. Dan Barabaş, reprezentantul societăţii, ne-a precizat că locaţia exactă a ansamblului este la 1,5 km de centrul comunei.

Locuinţe pentru tineri în judeţul Tulcea

Emilia OlescuCompanii / 3 mai 2007 /

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi apartamente pentru tineri, în regim de închiriere, pe raza judeţului Tulcea. Pentru selectarea unui antreprenor, ANL organizează proceduri de licitaţii, în cadrul cărora vor fi atribuite...

Câştigurile "Hyundai Motor" continuă să scadă

Alina VasiescuInternaţional / 3 mai 2007

"Hyundai Motor" Co., cel mai mare producător auto din Coreea de Sud, şi-a diminuat cu 10% profitul în primele trei luni din 2007, acesta fiind al cincilea declin trimestrial consecutiv, cauzat de aprecierea wonului în raport cu dolarul.

"Compa" Sibiu îşi va majora capitalul social

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 3 mai 2007 /

Acţionarii societăţii sibiene "Compa" au aprobat în Adunarea Generală majorarea capitalului social cu 7.433.360 lei, până la 22.300.066.7 lei, prin aport în numerar adus de acţionari. Preţul de subscriere va fi de 10 lei/acţiune fiecare...

"Banca Transilvania"Surpriza din rotunjiri

Mihai IordachePiaţa de Capital / 3 mai 2007 /

De opt ani de când ştiu cum merg lucrurile la "Banca Transilvania", este pentru prima dată când la prima convocare nu se întruneşte cvorumul. Probabil că majoritatea acţionarilor s-a obişnuit ca totul să meargă transparent - şnur şi unii...

Trei luni şi 1 milion de euro pentru Best Distribution

C.P.Companii / 3 mai 2007

Best Distribution - cel mai important jucător pe piaţa de distribuţie de jocuri pentru PC şi console - a realizat, în primele trei luni ale anului 2007, o cifră de afaceri de 1 milion de euro. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut rulajul...

Brandul RomaniaIT ajunge în Statele Unite

C.P.Companii / 3 mai 2007

În perioada 26-27 aprilie 2007, Balint Porcsalmi, Secretar de Stat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a fost prezent la conferinţa "Investing in & Partnering with Romanian Technology Companies" desfăşurată în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo