IBM disponibilizează peste 1.300 de angajaţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 mai 2007

IBM disponibilizează peste 1.300 de angajaţi

Aproximativ 1.300 de angajaţi ai companiei americane IBM au fost înştiinţaţi că posturile lor vor fi eliminate, informează publicaţia Wall Street Journal. Angajaţii în cauză sunt de pe teritoriul SUA. Potrivit procedurilor IBM, lucrătorii vor avea la dispoziţie o periodă de timp ca să-şi găsească alt loc de muncă, pentru care au fost calificaţi în cadrul IBM.

Purtătorul de cuvânt al IBM, John Bukovinsky, a declarat că astfel de măsuri nu sunt suprinzătoare, în condiţiile în care societatea a anunţat, în luna aprilie, după publicarea rezultatelor financiare pe trimestrul întâi, că intenţionează să-şi diminueze cheltuielile pe teritoriul SUA. Bukovinsky nu a confirmat, însă, numărul celor afectaţi de disponibilizări.

"Situaţia este rea", spune Lee Conrad, membru al sindicatelor IBM. Acesta a menţionat că reducerea de personal priveşte mai multe divizii, printre care cea de sisteme de operare pentru servere, integrare tehnologică şi management, servicii financiare. Cele mai multe posturi desfiinţate afectează filiale IBM din statele New York, Florida, Connecticut, Colorado, California de Nord şi Kentucky.

Măsurile de disponibilizare se înscriu într-un plan anunţat în urmă cu doi ani, când oficialii IBM declaraseră că doresc să renunţe la circa 10.000 de angajaţi din centrele de cost ale companiei din întreaga lume.

În primul trimestru din 2007, compania a realizat vânzări de 9,1 miliarde de dolari în America de Nord şi cea Latină, cu numai 1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2006. În Europa/Orientul Mijlociu şi Africa, acestea au însumat 7,6 miliarde de dolari, în creştere cu 13%, iar în Asia-Pacific au sporit cu 10%, la 4,5 miliarde de dolari.

La finele lui 2006, IBM număra 355.766 de salariaţi la nivel global. Deşi se află în proces de restructurare, compania face noi angajări. Anul acesta, IBM plănuieşte să cons­truias­că un nou call center în Indiana, unde vor lucra până la 500 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb