Sisteme de detectare a şoferilor turmentaţi, de comunicare între persoanele surdo-mute, filme şi documentare cu efecte speciale, toate vor putea fi vizionate la INFOMATRIX între 14 şi 15 mai

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 mai 2007

170 de studenţi şi elevi, organizaţi în echipe din 31 de ţări sunt asteptaţi să concureze între 13 şi 17 mai a.c. la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti ( Bulevardul M. Kogalniceanu nr. 36 - 46) în etapa finală a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice Infomatrix 2007, organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Bucureşti, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Prefectura Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Astfel, cea de-a 5-a ediţie a InfoMatrix se va termina printr-o ultimă evaluare a 99 de proiecte finaliste (38 româneşti şi 61 internaţionale), de către un juriu de specialitate şi prezentarea acestora publicului larg, în cadrul unei expoziţii care va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai, între orele 10:00 şi 17:00.

Cele 99 de proiecte expuse au fost selecţionate din peste 300 de proiecte înscrise în concurs în perioada 1 decembrie 2006 - 24 aprilie 2007.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate proiecte înregistrate la 4 categorii de concurs: Artă Computerizată (27 poiecte finaliste), Proiectare şi Utilizare Software cu tema "Şcoala Perfectă" (23 proiecte finaliste), Programare (26 proiecte finaliste), Programare computerizată (crearea unui software de control şi cooperare - 23 proiecte finaliste).

Expoziţia va cuprinde proiecte aplicabile în toate segmentele vieţii sociale şi în multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT.

Publicul larg şi reprezentaţii firmelor interesate de domeniul IT se vor putea documenta şi viziona proiecte despre diferite sisteme eficiente folosite în viaţa de zi cu zi acasa sau la birou. Printre acestea se află : cele de detectare şi stingere a incendiilor (compuse din camere video de supraveghere a spaţiilor închise, senzori de căldură şi roboţi manevraţi pe post de extinctoare) sau chiar sisteme care pot fi incluse în computerele de bord ale automobilelor şi care detectează prezenţa şoferilor care au consumat alcool, nepermiţând plecarea unui automobil de pe loc.

Nici persoanele cu dizabilităţi nu sunt ocolite, în cadrul InfoMatrix 2007 fiind prezentate proiecte pentru ajutorarea acestora cum ar fi sisteme de comunicare prin telefon pentru surdo-muţi.

"Anul acesta proiectele finaliste la InfoMatrix au un plus de inventivitate faţă de ediţiile trecute. Publicul va putea viziona de la roboţi manevrabili prin computer utili atât în casă, dar şi la serviciu, până la filme cu o multitudine de efecte" a declarat Ali Yuksel, profesor-coordonator al Departamentului de IT din cadrul Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB-parte a grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ, organizator al evenimentului).

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2007 toate cele 99 de proiecte finaliste, prezente în expoziţie vor fi evaluate de către un juriu de specialitate: format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Cele mai bune 15 proiecte vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la locul desfăşurării evenimentului, pe 16 mai a.c.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb