Brandul RomaniaIT ajunge în Statele Unite

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 mai 2007

În perioada 26-27 aprilie 2007, Balint Porcsalmi, Secretar de Stat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a fost prezent la conferinţa "Investing in & Partnering with Romanian Technology Companies" desfăşurată în Statele Unite, la San Francisco.

"Investing in & Partnering with Romanian Technology Companies" a fost primul eveniment care a oferit companiilor şi oamenilor de afaceri din Statele Unite posibilitatea identificării de oportunităţi de afaceri în sectorul IT românesc. Cu ocazia acestei conferinţe, brandul românesc de export "RomaniaIT. Creative Talent. Technical Excellence" a trecut oceanul pentru a susţine sectorul românesc de IT&C în faţa potenţialilor investitori şi parteneri de afaceri americani.

"Piaţa românească de IT&C are un potenţial extraordinar şi sunt convins că partenerii noştri americani stiu deja asta. Mari jucători de pe piaţă, precum Microsoft, Intel sau Advanced Micro Devices au ales România pentru a deschide centre de suport global şi centre de cercetare şi dezvoltare. Acest lucru este o recunoaştere a specialiştilor noştri în domeniul IT&C, a talentului lor creativ şi expertizei tehnice, şi o confirmare a faptului că

piaţa românească are un potenţial de afaceri ridicat, potenţial sporit şi de aderarea la Uniunea Europeană la 1ianuarie 2007.", a declarat Secretarul de Stat Balint Porcsalmi.

Secretarul de Stat al MCTI a vorbit despre creşterea spectaculoasă a pieţei româneşti de IT&C care a contribuit cu 4.17% la PIB în 2006, a numărului utilizatorilor de telefonie mobilă, care a crescut de la 14 milioane în iunie 2006 la 18 milioane la sfârşitul anului 2006, precum şi a ratei de penetrare a Internetului care a ajuns la 29% în 2007.

În cadrul evenimentului de la San Francisco au fost abordate teme precum: prezentarea oportunităţilor din domeniul IT românesc, aspecte legale şi proprietatea intelectuală, taxe şi impozite, repatrierea profitului, achiziţii, impactul aderării la Uniunea Europeană, managementul companiilor IT în România, tehnici de negociere.

Alături de Secretarul de Stat Balint Porcsalmi, la eveniment au mai participat reprezentanţi ai asociaţiilor industriei de profil româneşti, precum şi reprezentanţi ai unor importante companii româneşti şi americane din domeniul IT&C.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb