"Rolast" Piteşti estimează în acest an o pierdere de circa două milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 mai 2007

Fostul producător de articole de cauciuc Rolast SA Piteşti, care s-a reprofilat pe afaceri imobiliare, estimează în acest an o pierdere de circa două milioane euro, cu 20% mai mică faţă de de anul 2006, pe fondul costurilor de concediere a angajaţilor, a informat, miercuri, compania.

Rolast Piteşti estimează în 2007 venituri totale de 5,36 milioane euro, de trei ori mai mici decât anul trecut, când acestea au fost de 16,14 milioane euro (54,57 milioane lei). Acţionarii Rolast au hotărât încetarea activităţilor de producţie pe data de 30 aprilie. Angajaţii companiei au primit previzele finale de încetare a contractelor de muncă, aceştia având o aproape perioadă dublă (o lună de zile) faţă de cea legală necesară, perioadă în care vor primi salariul întreg, se precizează în comunicat. Preavizele expiră pe data de 30 mai, angajaţii urmând să primească salariul ultimei luni la jumătatea lunii mai.

Angajaţii vor primi plăţi compensatorii, aşa cum sunt definite în Legea Muncii, completată cu Contractul Colectiv de Muncă, în jurul datei de 19 iunie. De asemenea, angajaţii vor beneficia de bonuri de masă în luna mai, ca şi cum aceştia ar fi angajaţi în mod normal.

Acţionarii Rolast Piteşti au decis, la începutul lunii martie, schimbarea domeniului de activitate din producţia de articole de cauciuc în închirierea bunurilor imobiliare proprii şi concedierea tuturor angajaţilor din cauza imposibilităţii de a obţine profit. "Măsura a fost determinată de performanţele tot mai slabe ale companiei, chiar şi după repetatele reorganizări şi investiţii în societate", se preciza în comunicatul transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Rolast are un capital social de 30,8 milioane de lei, divizat în 308 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. În structura actuală a acţionariatului Naniero Investments Limited deţine 50,59%, iar Romanian Investments Fund deţine 14,69% din capitalul social al companiei. Mir Asset Management SRl controlează 13,83% din capitalul companiei, iar Citibank România 6,10%.

Compania a fost retrasă de la cota Bursei de Valori Bucureşti, iar titlurile Rolast se tranzacţionează în prezent la categoria necotate, sub simbolul RLS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb