Securitatea cibernetică este un subiect care poate fi dezbătut pe termen lung. Cu toate acestea, SUA şi aliaţii săi au legat constant securitatea cibernetică de politică şi adesea folosesc termenul de securitate naţională pentru a denatura natura securităţii cibernetice bazată pe caracteristici tehnice. Drept urmare, securitatea cibernetică a devenit o sintagmă controversată, cu nunaţe diferite în întreaga lume, evidenţiază unii specialişti în domeniu.
De ceva timp, Statele Unite au suprimat continuu companiile tehnologice chineze, propagând intens "teoria ameninţărilor din China". Mai mult, SUA încearcă să îşi delimiteze graniţele prin ideologie şi face tot posibilul pentru a câştiga aliaţi şi a rupe lanţul global de industrie tehnologică 5G. Acesta este un act tipic al hegemoniei tehnologice, scopul său real pare să nu fie securitatea naţională, ci doar păstrarea statutului în tehnologia 5G, astfel încât să controleze în continuare situaţia generală în domeniul tehnologiei şi să se bucure de dividendul tehnologic, opinează analiştii. Aceştia apreciază că un astfel de comportament nu numai că încalcă principiile pieţei libere şi cele ale concurenţei echitabile, dar, de asemenea, pune în pericol cooperarea ştiinţifică şi tehnologică mondială şi dezvoltarea industriei de telecomunicaţii din diferite ţări şi face ca adevăratul sens al securităţii cibernetice să fie doar de faţadă.
Statele Unite sunt cele care încearcă să facă tot posibilul pentru a denigra companiile altor ţări şi a evidenţia supremaţia sa în ştiinţă şi tehnologie, adoptând legi care impun companiilor din reţea să furnizeze informaţii ale utilizatorilor în mod regulat, mai arată sursele citate. Multe companii americane mari au fost descoperite ca având vulnerabilităţi de securitate şi "acces ascuns", dezvăluind datele utilizatorilor. Drept urmare, Statele Unite au pus în aplicare PRISM. A fost dezvăluit faptul că planul a supus reţeaua globală monitorizării şi manipulării arbitrare. SUA nu priveşte securitatea cibernetică din perspectiva tehnologiei. În schimb, încearcă să manipuleze securitatea cibernetică prin politică. Aceasta este cea mai mare vulnerabilitate a securităţii cibernetice din lume.
Analiştii subliniază: "Ce este securitatea cibernetică? Securitatea reţelei înseamnă că hardware-ul, software-ul şi datele din sistemul de reţea sunt protejate de deteriorarea, modificarea sau dezvăluirea accidentală sau rău-intenţionată. Sistemul rulează continuu, fiabil şi corect, iar serviciile de reţea nu sunt întrerupte. Reţeaua în sine este o tehnologie. Desigur, şi securitatea cibernetică este o tehnologie. Politica nu poate promova dezvoltarea tehnologiilor de reţea şi, cu siguranţă, nu poate creşte securitatea cibernetică. Ar trebui să restaurăm în mod raţional natura tehnologiilor, să înţelegem riscurile de securitate cibernetică şi să asigurăm securitatea cibernetică prin stabilirea standardelor tehnice detaliate şi a proceselor de verificare.
În acest sens, majoritatea ţărilor UE sunt foarte raţionale. Securitatea cibernetică 5G respectă politica unificată a UE şi este gestionată pe baza unor fapte şi standarde. De exemplu, catalogul de securitate a telecomunicaţiilor lansat recent de BSI (Germania) şi abordarea Republicii Cehe faţă de 5G şi de securitatea cibernetică gestionează securitatea cibernetică prin specificaţii tehnice clare şi standarde unificate, toţi furnizorii fiind trataţi în mod egal".
Riscurile unei tehnologii ar trebui abordate prin tehnologii mai avansate. În ultimă instanţă, esenţa securităţii cibernetice este tehnologia.
(C)
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2020, 15:40)
o ultima zbatere a rednexilor......