Conform unei analize interne, volumul creditelor intermediate de brokerii AVBS Credit în perioada ianuarie-aprilie 2021 s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Românii care au obţinut finanţările necesare, au preferat să opteze pentru creditarea prin intermediul brokerilor de credite, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
Această creştere susţinută vine pe fondul unei preferinţe a românilor de a apela la brokerii bancari, iar în ultimii 5 ani, peste 50.000 de români au atras finanţări cu ajutorul intermediarilor de credite din Asociaţia Română a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.).
"Brokerul de credite bancare a devenit un partener important în procesul de creditare pentru români, trendul este unul ascendent, iar românii aleg brokerii de credite pentru a accesa împrumuturi ipotecare conform nevoilor: fie doresc să îşi achiziţioneze un imobil spaţios, fie un autoturism, fie investesc în renovarea apartamentului. Rolul brokerului bancar este de a fi expert în creditare, dar şi un partener pe termen lung, pentru că alege să rămână alături de client, pe parcursul întregului proces de creditare, dar şi după obţinerea creditului", declară Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.
Investiţiile preferate de către români atunci când accesează credite bancare
Conform datelor interne ale AVBS Credit, 80% dintre români preferă să achiziţioneze imobile foarte spaţioase, 10% să îşi renoveze locuinţa actuală, 7% să îşi cumpere o maşină, 3% pentru alte proiecte.
Vârsta medie a românilor care apelează la brokeri bancari este de 30 ani şi provin din oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Cluj, Timişoara şi din alte oraşe mari şi medii din ţară.
Românii aleg finanţările prin intermediul brokerilor de credite!
Datele companiei arată că finanţarea prin brokerii de credite atrage după sine o serie de avantaje, pentru românii care preferă brokerii de credite, cele mai importante două aspecte în colaborarea cu brokerul sunt: identificarea celor mai potrivite oferte de creditare în funcţie de profilul clientului şi întocmirea completă a dosarului de credit, la care se adaugă şi alte servicii esenţiale în procesul de creditare: depunerea dosarului de credit la banca aleasă, negocierea dobânzii creditului (valabil doar pentru un anumit segment de clienţi), monitorizarea dosarului de credit şi comunicarea statusului, recomandarea de specialişti complementari pentru realizarea procesului de creditare (notari, evaluatori, asiguratori, dezvoltatori imobiliari, etc.) şi planificarea etapelor preliminare de semnare a contractului de credit. Demn de menţionat este faptul că brokerul de credite verifică eligibilitatea clientului pentru produsul de creditare dorit fără a-i afecta în mod negativ scorul FICO al clientului.
90% dintre românii care apelează la brokerii de credite, doresc rapid şi în cele mai bune condiţii oferte de creditare potrivite contextului lor financiar. Astfel, împrumuturile potrivite sunt obţinute cu ajutorul brokerilor de credite printr-un minim de efort din partea clienţilor.
Trend ascendent, românii accesează credite ipotecare!
Doar în primul trimestru al anului 2021, AVBS Credit şi-a dublat volumul creditelor intermediate, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 80% din totalul creditelor intermediate în 2020 au fost credite ipotecare, interesul românilor cu venituri medii şi mari s-a direcţionat în achiziţia de locuinţe care să le asigure un confort sporit şi un spaţiu generos pentru a-şi desfăşura de acasă activităţile familiale, profesionale, şcolare, în contextul pandemiei.
Comportament de creditare
Reprezenţantii companiei le recomandă tuturor românilor care vor finanţare prin intermediul brokerilor de credite să apeleze la un broker de credite nelegat, deoarece acesta deţine un portofoliu extins de parteneri financiari care îi permit să ofere o paletă largă de soluţii de creditare. În plus, serviciile oferite de intermediarii de credite sunt personalizate şi gratuite pentru client.
Planuri de viitor, dezvoltarea în franciză
Până la finalul anului 2021, compania AVBS Credit vizează dublarea reţelei de franciză, de la 50 în prezent la peste 100 de parteneri francizaţi, în cele mai importante oraşe din România, atrăgând în echipa sa cei mai buni specialişti din domeniul financiar-bancar.