ANALIZĂ BAAR: Reparaţia autovehiculelor asigurate RCA, cu o pondere mare în parcul auto, s-a scumpit în ultimile şase luni

S.B.
Bănci-Asigurări / 19 august 2021

Reparaţia autovehiculelor asigurate RCA, cu o pondere mare în parcul auto, s-a scumpit în ultimile şase luni

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România realizează periodic, conform legii, studii şi analize al căror rol este de a pune in evidentă tendinţele de evoluţie a pieţei auto, in strânsă legatură cu asigurarea RCA si implicaţiile acesteia pentru consumatori.

În acest context, o analiză recentă, realizată pe baza calculaţiilor programului Audatex , a urmărit evidenţierea evoluţiei preţurilor pieselor cel mai des avariate în dosarele de daună RCA, in semestrul I, 2021 comparativ cu sfârşitul anului 2020.

Astfel, din analiza costurilor medii ale preţurilor principalelor piese înlocuite , în urma unor evenimente rutiere pentru care s-au deschis dosare de daună de către unităţile reparatoare din România, s-a observat o creştere a costului mediu pe reper pentru fiecare dintre mărcile de autovehicule analizate, respectiv, Volkswagen 12,9%, Ford 9,5%, Dacia 6,3%, Opel 1,3%.

În medie, creşterea preţului unui reper înlocuit intr-un dosar de daună la reparator a crescut cu 7,5% în luna iunie 2021, faţă de decembrie 2020.

Un alt element urmărit de analiza BAAR a fost modul cum sunt distribuite costurile la reparator, în cazul unui autovehicul avariat si asigurat cu o poliţă RCA.

Concluziile relevă faptul că cea mai mare pondere intr-o reparaţie o deţin piesele înlocuite (67% la reparator autorizat de importator de autovehicule respectiv 63% la un reparator autorizat RAR), urmată de materialele de vopsitorie (13% la reparator autorizat de un importator de autovehicule, 14% la un reparator autorizat RAR).

În ce priveşte materialele de vopsitorie , analiza BAAR a scos in evidenţă o creştere semnificativă a preşului acestora, respectiv cu 8,6% în luna iulie 2021 faţă de luna iunie 2020, de la 1.077 lei fără TVA la 1.170 lei fără TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb