ANALIZĂ DEMOLATOARE PENTRU KLAUS IOHANNIS FĂCUTĂ DE OXFORD ANALYTICA:  "Preşedintele erodează democraţia, iar întoarcerea lui Iohannis către armată şi serviciile de informaţii ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei"

M.G.
Politică / 23 iulie 2022

"Preşedintele erodează democraţia, iar întoarcerea lui Iohannis către armată şi serviciile de informaţii ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei"

Prestigiosul think-tank britanic Oxford Analytica, unul dintre cele mai influente la nivel global, a realizat o analiză extrem de critică la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, scrie G4media.ro. Intitulată "Preşedintele erodează democraţia pluralistă din România", analiza arată că Iohannis se bazează tot mai mult pe serviciile de informaţii pentru a-şi menţine puterea. Analiza OXAN mai arată că influenţa lui Iohannis în regiune este scăzută, în timp ce popularitatea internă e în cădere liberă.

"Iohannis vorbeşte puţin, iar apariţiile sale publice s-au diminuat constant. Consilierii săi se ţin departe de ochii lumii şi se crede că provin din domeniul afacerilor şi din lumea serviciilor de informaţii".

"Popularitatea preşedintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă, deoarece încercarea sa de a reduce influenţa parlamentului, permiţând epurarea judecătorilor anticorupţie şi aducând figuri militare în politică, pare să se întoarcă împotriva sa. Eforturile sale din 2021 de a încheia o coaliţie între două partide în mod normal rivale, care deţin majoritatea locurilor din parlament, au subminat politica competitivă şi controlul asupra acţiunilor guvernului", se arată în analiza realizată de Oxford Analytica.

"Guvernul Ciucă, în funcţie de opt luni, se străduieşte să guverneze în mod eficient şi depinde de sprijinul unei mass-media semi-captive şi al serviciilor de informaţii. Iohannis renunţă la rolul său de mediator între organele de stat şi între stat şi societate. Temerile sunt tot mai mari că un sistem dezordonat, uneori haotic, dar identitar pluralist, este înlocuit cu o versiune monolitică în care corupţia şi ineficienţa continuă să prospere, dar fără controale şi echilibre semnificative.

Analiza Oxford Analytica se concentrează pe câteva teme majore:

- influenţa majoră a serviciilor secrete şi armatei asupra lui Iohannis şi guvernului

- renunţarea la orice reforme

- distrugerea luptei anti-corupţie

- intimidarea magistraţilor anti-corupţie

- cumpărarea presei

Oxford Analytica arată că, din cauza deficienţelor din justiţie, România ar putea pierde fonduri substanţiale de la Uniunea Europeană şi că "este puţin probabil" ca ţara să intre în Schengen.

Oxford Analytica indică în repetate rânduri puterea serviciilor secrete, arătând că acestea au primit până şi rolul de a supraveghea investiţiile străine.

Analiză OXAN dedică spaţiu consistent proiectelor de lege ale serviciilor secrete, publicate în exclusivitate de G4Media, arătând că "drafturile au fost elaborate de oficiali ai serviciilor de informaţii (un act de o legalitate îndoielnică) cu ştiinţa birourilor preşedintelui şi premierului". "Propunerile ar creşte considerabil puterile SRI, lăsându-l responsabil doar în faţa preşedintelui şi a consilierilor săi", mai arată analiza citată.

Think-tank-ul britanic arată că, după publicarea în presă a proiectelor, Iohannis "a acuzat rapid în mod public persoana responsabilă de scurgerea de informaţii, a descris documentul ca fiind un prim proiect şi a ignorat apelurile de demitere a directorului SRI, Eduard Hellvig, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Iohannis".

Analiza citată arată că Iohannis a pus la cale ruperea coaliţiei PNL-USR şi constituirea coaliţiei PNL-PSD, arătând că "cea mai importantă victimă a fost lupta împotriva corupţiei la nivel înalt".

Oxford Analytica dă exemplul intimidării magistraţilor independenţi Camelia Bogdan şi Cristi Dănileţ şi arată că "Iohannis a dat dovadă de nonşalanţă în faţa acestor evoluţii. El a refuzat să sară în ajutorul Cameliei Bogdan, care a prezidat completul ce l-a condamnat pe Dan Voiculescu, un mogul media găsit vinovat de corupţie. Voiculescu şi-a recăpătat influenţa, imperiul său media este intact şi îi oferă în mod regulat preşedintelui sfaturi în materie economică".

Raportul OXAM arată şi că presa este anesteziată de sumele mari de bani primite de instituţiile media de la partide. Mai mult, Oxford Analytica arată că presa "a acordat o acoperire minimă" scandalului de plagiat al lui Nicolae Ciucă şi modului în care acesta a încercat să blocheze investigarea acuzaţiilor de plagiat.

Raportul din această primăvară al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România, care făcea referire la "practici de corupţie generalizate", a trecut aproape neobservat, a mai remarcat organizaţia britanică.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. stiu eu cate parale face opinia Oxford Analytica... pentru a intelege cat de josnici pot sa fie baietii astia cu aere ...reamintiti-va va rog de scandalul Facebook-Oxford Analytica-Trump, papusica Rusiei ....

    Oxford Analytica trebuia de foarte mult timp sa treaca in nefiinta, sa nu mai existe.

    Nu-i nimic, si acum e bine, nu e tarziu....  

    1. mare grija cata gandire critica mai puteti dovedi , romanilor... s-a dovedit cu varf si indesat in trecut ca toate cazaturile de la Oxford Analytica sunt niste formatori globali de opinie pe bani si nimic altceva... se orienteaza cu " studiile" lor in functie de cine da Banul mai gros...

      eu stau acum si ma intreb... cine mortii lui a platit Oxford Analytica sa inceapa atacul asupra Statului Roman de la varf in jos?  

      Intotdeauna exista un ac de cojocul derbedeilor care pentru cativa banuti ataca informational o tara!

      Lasa ca o sa vada OA ce i se pregateste daca se tine de golaneli de genul asta! ...' mnezeii mamii lor de golani! Uite cine s-au trezit smecherii lumii... s-a urcat scroafa Oxford Analytica in copac!  

      Sint suparati ca ne-am departat de ei si ne-am apropiat de franta

      aia sunt cambridge analytica, dl Vali

      Daca e asa cum spuneti ce interes are acest ziar sa publice stirea?

      Vali e in eroare, a incurcat firmele de "consultanta"

      corect.

      recunosc si imi asum.  

      o confuzie regretabila. Au trecut un numar de ani de atunci , am confundat informatiile.

      imi cer scuze.  

      Pe 23 martie se încheie războiul. Asta a fost predicția ta de baba omida acum câteva luni. Pentru asta ți-ai cerut scuze?

      a mai zis ca poutine moare pina la sf anului ,

    cei care se cearta cu johanis se cearta cu difuzorul . johanis este o paiata in mana consilierilor lui , multi cu stele pe umar .consilierii lui sint la randul lor paiatele serviciilor straine multe acaparate de soros , prin urmare ultimul vinovat . la noi trompetele securitatii pot fi usor cunoscute prin insistenta lor de a gasi tapi ispasitori . de ex nu sint vinovati cei care i- au adus la putere indivizi precum catu , johanis , ghinea , etc ci doar ei , catu , ghinea , johanis ca-i mai convenabil . alt ex edificator este acest simion de la aur , care crede ca tot ce-i rau in Romania este datorita lui virgil popescu dupa care alearga cu telefonul dupa el ,nu conteaza ca ceilalti il sustin , virgil popescu e de vina . sau s-o fi indragostit de el ?

    Oare de unde s-a intors Johanis catre armata si servicii. Si catre cine trebuia sa fie intors dupa parerea lor, a OXFORD ANALYTICA ?

    Care a fost orientarea lui buna, de pana sa se intoarca. Cu cine a colaborat si in ce directie a actionat bine, pana sa se intoarca ?  

    Cine l-a propulsat la Presedintie pe Johanis la Cotroceni si acesta a intors spatele acum acestora. Cine oare bun, a alimentat cu informatii despre intoarcerea Presedintelui, OXFORD ANALYTICA si cine bun, se ascunde in spatele lor.  

    Cu siguranta ca Primarul Johanis a ajuns Presedintele Romaniei fiind impins de securistii cu legaturi in Germania si Franta si care acum sunt nemultumiti de faptul ca partidul lor si planul de subjugare a Romaniei a fost dejucat.  

    Johanis a inteles ca America este viitorul Romaniei. Si a ales sa -l sprijine pe omul lor, pe Ciuca.  

    Si asa este. Germania si Franta au dus Romania in pragul dezastrului economic si social. Au dezindustrializat Romania, au distrus ramurile siderurgica, constructoare de masini, electrotehnica, energetica, extractiva, transporturile, agricultura si.. toate si au facut din Romania un consumator dependent de produsele vestice. 

    Si acestea mai ales in vremea lui Basescu. Si toate acestea cu ajutorul fostilor securisti care au subminat viitorul Romaniei. 

    Ei, si de la acestea si de la ei s-a intors, in sfarsit, Presedintele Romaniei. Johanis.

    Asa ca bine ca s-a intors. Ca s-a intors catre tara si poporul lui.  

    1. spui ca dezastrul se datoreaza fostilor securisti ? dar actualii securisti crezi ca , canta la balalaica ?

      > America este viitorul Romaniei.

      Bun, si unde e siderurgia, constructia de masini, electrotehnica, energetica, extractiva, transporturile si agricultura de sorginte americana? Ca in afara de niste centrale nucleare experimentale nu prea se vede mult. 

    pai isi urmeaza mentorul, Basescu cit si doctrina actuala mondiala ....Autocratia....dar prostimea inscrisa in partide ii voteaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb