Analiză K.M.Trust & Partners: Executivii din vârful corporaţiilor sunt din ce în ce mai expuşi la stres şi anxietate

Comunicate de presă / 28 septembrie 2021

Analiză K.M.Trust & Partners: Executivii din vârful corporaţiilor sunt din ce în ce mai expuşi la stres şi anxietate

Aproximativ 60% dintre executivii de top sunt dispuşi să accepte că sunt expusi la un stil de viaţă agresiv şi toxic, iar presiunea asupra acestora - atât din perspectiva responsabilităţilor jobului cât şi a stres-ului şi anxietăţii generate de ritmul actual al societăţii - le afectează dramatic relaţiile cu cei din jur şi viaţa de familie, relevă o analiză realizată de compania de Executive Search şi Dezvoltare Organizaţională K.M.Trust & Partners, conform unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, dintr-un număr total de 45 de manageri C-level (n.a. manageri de top din suita rolurilor identificate cu litera C - ex. CEO, CIO, CFO, etc.) din 17 industrii, reprezentând companii cu cifra de afaceri de peste 2 miliarde de euro care au participat recent la programul "Managementul Stresului şi Anxietăţii în Roluri de Leadership" derulat de K.M.Trust & Partners, peste 50% au declarat că gestionează cu mare dificultate schimbarea, fricile sau incertitudinea.

În urma programului, 60% dintre aceştia au decis să îşi schimbe profund stilul de viaţă, abordând metode noi de antrenament mintal, pentru a se cunoaşte mai bine (self awareness) şi pentru a-şi putea gestiona mai bine propriile reacţii şi emoţii (o subcomponentă a inteligenţei emoţionale cu impact major în sănătatea noastră). Având în vedere impactul pe care îl are presiunea la care sunt ei înşişi expusi asupra echipelor din coordonare şi asupra familiilor, executivii participanţi au extins şi în cadrul companiilor proprii cât şi în viaţa de familie aceste schimbări ale stilului de viaţă.

"Cifra este în creştere, dacă ne raportăm la evoluţia ultimilor ani. Un număr îngrijorător, din ce în ce mai mare de executivi din vârful marilor corporaţii se confruntă cu această < fugă de noi înşine >: practic, suntem expuşi unui stil de viaţă din ce în ce mai presant, care are consecinţe severe asupra sănătăţii, relaţiilor sociale şi familiale", declară Radu Manolescu, fondator K.M.Trust & Partners.

Datele arată că, la nivel mondial, 42% din angajaţi au experimentat un declin al sănătăţii mintale, de la debutul pandemiei. În România, presiunea se simte îndeosebi în cadrul companiilor foarte mari, cu echipe numeroase, în contextul unei presiuni acute pe forţa de muncă, nu doar la nivelul angajaţilor cât şi la nivelurile superioare de management, care afectează toate ramurile economice, apreciază reprezentanţii K.M.Trust & Partners. Conform datelor de la Registrul Comertului, în România activează aproape 700 de companii cu cifra de afaceri peste 50 mil. EUR şi generează un business anual cumulat de aproape 29 mld. EUR.

Ce este de făcut? 5 recomandări ale specialiştilor K.M.Trust & Partners:

Crearea /asigurarea unui mediu în care feedbackul obiectiv este parte din cultura organizaţiei. Feedbackul sincer oferit cu respect contribuie semnificativ la creşterea self awarenessului fiecărui individ.

Pentru a primi /oferi feedback sincer este necesar un mediu în care încrederea este cultivată în permanenţă (adresarea continuă a eventualelor disfuncţii din echipe).

Asigurarea de spaţii sigure pentru ca managerii să poată discuta cu specialişti despre anxietăţi sau frici.

Expunerea managerilor de top dar şi a angajaţilor la programe de awareness referitoare la cum funcţionează creierul şi la metode de antrenament mintal pentru contracararea stresului, calm şi claritate.

Un stil de viaţă cât mai echilibrat posibil, în condiţiile actuale (minimum 7 ore de somn, sport, interacţiuni sociale de calitate, timp alocat familiei, timp alocat pasiunilor etc.)

Tendinţa se va menţine o perioadă îndelungată, deoarece pentru a stabiliza noi obiceiuri sunt necesare luni întregi de rutină, apreciază specialiştii K.M.Trust & Partners.

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb