ANALIZĂ LIFE DENTAL SPA: Aproximativ 15% dintre românii care vin în ţară de sărbători trec pragul unei clinici stomatologice

G.D.
Companii / 9 decembrie 2022

Aproximativ 15% dintre românii care vin în ţară de sărbători trec pragul unei clinici stomatologice

Aproximativ 15% dintre românii care se întorc în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă vizitează cel puţin o dată o clinică stomatologică pentru tratament sau un simplu consult de specialitate, arată o analiză Life Dental Spa, clinică specializată în tratamente cu laser, o tehnologie de vârf, fără durere, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit datelor Life Dental Spa, preţurile serviciilor stomatologice din România sunt şi cu până la 75% mai accesibile decât cele practicate în Vest, iar interesul pentru turismul medical a crescut în mod continuu de la un an la altul.

"După mai mult de doi ani de la declanşarea pandemiei, turismul medical redevine o practică de succes în România, iar noi ne aşteptăm la un record de pacienţi, atât în clinicile noastre, cât şi la nivel de piaţă. Este o realitate faptul că serviciile stomatologice sunt mult mai costisitoare în Occident, astfel că românii revin în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă cu un dublu scop - atât pentru remedierea problemelor dentare sau un simplu control anual de rutină, cât şi pentru petrecerea timpului alături de cei dragi. Avem mii de pacienţi cu programări realizate din timp, care locuiesc şi lucreză în străinătate, şi care îşi planifică în aşa fel programul pentru a ne trece pragul", a declarat Dr. Cristina Obreja, medic specialist laser dentar şi fondator Life Dental Spa.

Potrivit sursei citate, clinicilor Life Dental Spa le trec pragul anual, în perioada sărbătorilor, mii de pacienţi din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, inclusiv din SUA, acolo unde tratamentele dentare sunt şi de peste 4 ori mai scumpe ca cele din România.

"Preţurile pentru un implant dentar, de exemplu, pornesc de la 400 de euro şi pot ajunge şi la 1.000 de euro. Spre comparaţie, atât în Europa de Vest, cât şi în SUA, preţurile unei astfel de proceduri sunt şi de 4, chiar de 5 ori mai mari. În cazul în care vorbim de intervenţii mai complexe, de tipul unor lucrări protetice, tratamentul unei paradontoze, a bolilor gingivale sau chirurgie dentară, unde tarifele sunt şi de ordinul miilor de euro sau de dolari, diferenţa de preţ creşte simţitor pentru tratamentele realizate în afara ţării. Ne bazăm foarte mult pe expertiza celor peste 80 de medici specialişti din cele 10 clinici Life Dental Spa de la nivelul întregii ţări, unde efectuăm tratamente fără durere, cu laser, la cele mai înalte standarde de calitate disponibile în România în acest moment", a mai precizat Dr. Cristina Obreja.

Potrivit datelor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, peste 100.000 de români au intrat în ţară pe parcursul lunii decembrie de anul trecut, în condiţiile în care vizitatorii erau obligaţi să completeze un formular digital de înregistrare.

"Pe baza programărilor realizate în această perioadă, interesul a fost mai mult decât dublu comparativ cu anul trecut. Întrucât cererea a crescut accelerat, am decis inclusiv să păstrăm clinicile deschise şi în zilele libere, de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, când am onorat toate programările pacienţilor noştri. Până la sfârşitul lunii noiembrie, peste 30.000 de pacienţi au trecut pragul celor zece clinici Life Dental Spa şi doar în luna decembrie ne aşteptăm ca alte peste 3.000 de persoane să ne viziteze. Acest lucru se va reflecta şi în afacerile noastre, care pe parcursul acestui an se vor dubla, de la 4 milioane de euro în 2021, la peste 8 milioane de euro în 2022", a mai adăugat Dr. Cristina Obreja, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tot certati cu dentistul raman si dupa zeci de ani prin Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb