ANALIZĂ NOBLE SECURITIES: Majoritatea companiilor austriece cu renume internaţional au înregistrat creşteri anul trecut

F. A.
Comunicate de presă / 6 martie 2013

Multe companii austriece cu un larg renume internaţional au înregistrat creşteri importante pe Bursa din Viena, atât în ultimul trimestru al anului trecut, cât şi la nivelul întregului an precedent, se arată într-un comunicat de presă remis de Noble Securities.

Acţiunile Erste Group Bank au crescut în 2012 cu aproximativ 76%, situându-se pe prima poziţie a topului celor mai performante acţiuni din secţiunea "Prime Market" a bursei vieneze, se precizează în comunicat.

Acţiunile Raiffeisen Bank International, Immofinanz şi Vienna Insurance Group au marcat aprecieri atât în ultimele trei luni ale anului 2012, cât şi la nivelul întregului an precedent, înregistrând, la rândul lor, performanţe în topul bursei din Viena.

"Anul trecut, o serie de companii austriece au crescut pe bursă cu zeci de procente, recuperând astfel (unele- total, altele- parţial) din scăderile înregistrate în 2011 pe fondul crizei datoriilor suverane din Europa", a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România.

Acţiunile Erste Group Bank au înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut creşteri de circa 38%.

Acţiunile Raiffeisen Bank International s-au apreciat cu aproximativ 11% în ultimele trei luni ale anului trecut şi cu aproximativ 56% per ansamblul anului 2012.

Vienna Insurance Group (VIG), un grup de asigurări din Europa, care în România controlează companiile Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a avut o creştere pe bursa vieneză de aproximativ 31% anul trecut. VIG a raportat în general rezultate favorabile pe parcursul anului 2012; pe piaţa din România însă, după primele nouă luni ale anului trecut, asigurătorul a anunţat pierderi.

Immofinanz, o companie de imobiliare din Europa, grav afectată de criză în 2008-2009, a înregistrat o revenire consistentă în ultima perioadă. Valoarea acţiunilor Immofinanz pe Bursa de la Viena a crescut cu circa 12% în perioada octombrie- decembrie 2012 şi cu circa 37% la nivelul întregului an precedent.

Acţiunile OMV s-au apreciat cu aproximativ 15% anul trecut pe bursa vieneză. Agrana, compania internaţională care activează pe segmentele zahăr, amidon şi fructe, prezentă şi în România, a crescut la rândul său cu aproximativ 23%.

Acţiunile Strabag au crescut cu cca 9% în ultimul trimestru al anului trecut, pe Bursa din Viena, dar, per ansamblul anului 2012 au marcat o depreciere de peste 6%, pe fondul condiţiilor grele din sectorul construcţiilor, se arată în comunicat.

"De la începutul anului curent şi până la finele lunii februarie, evoluţiile companiilor austriece au fost mixte; putem spune însă că Uniqa, Wienerberger şi OMV au avut un start bun. Oportunităţile se menţin însă; sunt multe companii austriece care au un bun potenţial de creştere", a precizat Victor Safta.

Această analiză constituie partea a cincea din seria "Investiţiile în acţiuni: bursele lumii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb