ANALIZĂ SAXO BANK: Băncile Centrale în faţa provocării coronavirusului

D.F.
Bănci-Asigurări / 13 martie 2020

Băncile Centrale în faţa provocării coronavirusului

Băncile centrale şi guvernele la nivel mondial au sarcina dificilă de a se plasa cu un pas înainte a ceea ce este acum o contaminare agresivă în toate pieţele de active în urma unui discurs al lui Donald Trump la două zile după izbucnirea epidemiei Covid 19, informează un comunicat remis Redacţiei. Saxo Bank estimează apariţia unor riscuri materiale ale vacanţei din pieţe dacă acestea nu pot să treacă de punctul critic înaintea sfârşitului de săptămână.

Deocamdată interesul în cumpărarea EUR/USD este în scădere, dar trebuie să vedem de unde vine susţinerea şi comportamentul după şedinţa BCE de azi.

Discursul de peste noapte al preşedintelui Trump, ceea ce poate indica faptul că el înţelege că mandatul său este unul ineficient, dar şi ce alte riscuri importante estimăm în toate pieţele - mai ales în cea a creditului corporativ american.

Pieţele au scăzut şi mai mult după discursul preşedintelui Trump cu privire la epidemia de "virus străin" Covid19, cum l-a numit. Discursul a fost monoton şi fără emoţie şi indică faptul că poate chiar şi el simte că şansele sale de a fi reales au dispărut din cauza gestionării defectuoase a crizei Covid 19. Semnele că democraţii şi Casa Albă nu sunt deloc pe aceeaşi lungime de undă cu privire la remediile politice necesare au generat o stare proastă şi în pieţe, la fel şi realitatea tot mai clară a amplitudinii impactului Covid 19. Toate meciurile profesioniste de baschet au fost anulate în SUA, iar starul de la Hollywood, Tom Hanks, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru Covid19. Contractele futures americane pentru capitaluri proprii au fost limitate în scădere la un punct şi trebuie să luăm serios în considerare o declaraţie de intrare în vacanţă a pieţei timp de o săptămână sau mai mult - posibil până luni cel puţin, căci Fed şi guvernul SUA trebuie să aducă artileria grea pentru a fi cu un pas înaintea contaminării agresive în toate clasele de active, menţionează sursa.

Mandatul la BCE al lui Christine Lagarde este abia la început, însă ea se confruntă deja, cu primul său moment de "facem tot ce este necesar", căci pieţele nu au mai fost sub atâta presiune de la momentele cele mai grele ale crizei financiare globale încoace. Băncile UE se află sub o presiune imensă, iar economia UE se închide cu totul.

Până ieri, târziu, când era clar că totul se lichida (obligaţiuni şi capitaluri proprii), EURUSD părea să se tranzacţioneze prin simpatie (corelaţie negativă) cu apetitul de risc, dar o parte din evoluţia negativă de ieri încoace poate fi pusă pe seama temerilor legate de lichiditatea dolarului american şi de anticiparea că BCE va scădea ratele dobânzilor din nou - în realitate, cea mai puţin eficientă şi chiar contraproductivă măsură dintre opţiunile sale politice. Totuşi, suspectăm că EURUSD a trecut de punctul critic şi va căuta sursa, dacă va exista, de susţinere. Primul nivel este zona de pivot evidentă de 1.1200 în cursul creşterii, urmată de zona 1.1100 a mediei mobile pe 200 de zile şi apoi ultimele arii de suport ale retrasării de 61,8%, în scădere aproape de 1.1050 şi, în cele din urmă, 1.1000 înaintea minimelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb