ANALIZĂ: Suprataxarea jocurilor de noroc va afecta drastic piaţa de profil

S.B.
Miscellanea / 28 iunie 2022

Suprataxarea jocurilor de noroc va afecta drastic piaţa de profil

Suprataxarea jocurilor de noroc cu 40%, va afecta grav piaţa de profil în România, provocând un val de falimente în rândul companiilor din domeniu, conform playresponsibly.ro.

Potrivit sursei citate, operatorii din domeniul jocurilor de noroc susţin că nu se vor putea adapta la o cotă de 40% din marja de profit, faţă de actuala cotă de 25%.

"Apărute iniţial ca simple discuţii interne, intenţiile guvernanţilor capătă substanţă. Coaliţia PSD-PNL-UDMR a bătut în cuie măsurile economice, pentru a aduce bani la Buget. Printre altele, s-a bătut în cuie decizia de a se taxa suplimentar domeniul jocurilor de noroc, socotindu-se că este un viciu de pe urma căruia ar scoate bani îndestulători pentru Bugetul de Stat. Visând să "mulgă" domeniul, autorităţile se vor trezi cu un efect invers, arată, la unison, experienţele din urmă.

Nu este prima oară când ideea "să-i taxăm mult pe bogaţii de la jocurile de noroc" este gândită şi aplicată pe repede înainte de decidenţii politici, fără o analiză temeinică a impactului. De fiecare dată, a avut efect de bumerang. A sporit evaziunea fiscală, a atras falimente şi a îngropat un domeniu care, de circa 6-7 ani, este reglementat corespunzător în România, folosindu-se de normele europene. Astfel, după hotărâri asemănătoare, la Buget n-au ajuns nici măcar sumele încasate înainte.

Dacă pentru jucătorii din mediul online va exista refugiul unor domenii deschise în străinătate, unde taxele sunt mai mici, pentru cei care preferă cazinourile terestre, probabil se va dezvolta aşa-numitul "turism de plăcere", pe care, în acest moment, îl practică cetăţenii altor ţări în România, la loc de frunte fiind cei din Israel şi din ţările arabe" scriu cei de la playresponsibly.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb