Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 15 noiembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 16 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat prima zi a săptămânii în creştere, în pofida scăderilor din debutul zilei, ajutate de efectele pozitive ale speculaţiilor privind intensificarea activităţii de M&A a companiilor.

    Printre companiile implicate care au înregistrat evoluţii pozitive pe piaţă se numără Man SE, în urma declaraţiilor Scania privind o posibilă fuziune, precum şi Axa SA, care a lansat o ofertă în colaborare cu AMP Ltd. pentru preluarea Axa Asia Pacific Holdings Ltd. În paralel, stabilizarea aşteptărilor investitorilor privind situaţia financiară a Irlandei a condus la reducerea nivelului perceput al riscului de pe pieţele de capital. Deşi Irlanda şi-a menţinut poziţia privind absenţa unei situaţii de criză financiară pe plan local, oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că guvernul irlandez va putea

    apela la fondurile de urgenţă ale EU pentru recapitalizarea băncilor locale. Unii investitori se aşteaptă ca un plan de ajutor financiar al Irlandei să fie anunţat în urma întâlnirii de mâine a miniştrilor de finanţe din zona euro; în paralel, ministrul de finanţe al Portugaliei a declarat că există o probabilitate ridicată ca ţara sa să fie nevoită să recurgă la ajutorul Uniunii pentru asigurarea stabilităţii financiare. La rândul său, cancelarul Angela Merkel a trimis un mesaj clar de susţinere a monedei unice, subminând speculaţiile privind o posibilă dezmembrare a uniunii monetare.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb