Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 17 noiembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 18 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au revenit la evoluţii pozitive astăzi, după ce negocierile oficiale au redus riscul perceput de investitori pentru situaţia financiară a Irlandei şi Greciei. Bondurile irlandeze au avansat în urma declaraţiilor ministrului de finanţe privind negocierile privind un potenţial ajutor financiar. Bondurile Irlandei fuseseră afectate negativ anterior de decizia LCH Clearnet Ltd. de

    creştere a marjei cerută pentru deţinerea acestora până la 30%, decizie justificată prin diferenţa semnificativă din ultima perioadă dintre randamentul obligaţiunilor irlandeze şi cele din categoria AAA. Conform declaraţiilor oficialilor europeni, o decizie asupra oportunităţii accesării de către Irlanda a fondurilor speciale ale Uniunii va fi luată după finalizarea analizei bugetului acesteia de către experţii UE şi FMI care va începe mâine.

    Oficialii eleni au declarat că se aşteaptă ca a treia tranşă a ajutorului financiar din partea UE va fi accesată conform programului în ianuarie; ministrul de finanţe al Austriei, care ceruse anterior cifre "mai concrete" asupra situaţiei bugetare a Greciei, a declarat că ţara sa nu va bloca această tranşă a împrumutului. Numărul persoanelor care primesc ajutor de şomaj în Marea Britanie a scăzut în septembrie în mod neaşteptat cu 3700, faţă de aşteptările medii de creştere cu 6000.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb