Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 25 octombrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 26 octombrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au avansat astăzi, ajutate de creşterea sectorului de exploatare şi prelucrare a materiilor prime (indicele Stoxx 600 Basic Resources a avansat cu 2.14%) datorită speculaţiilor privind evoluţia cotaţiilor forex care au urmat declaraţiilor de la finalul întrunirii G-20. Moneda americană a pierdut teren în faţa principalilor parteneri comerciali după ce miniştrii de finanţe ai celor mai industrializate 20 de ţări au promis că vor face eforturi pentru a evita o "devalorizare competitivă" a monedelor proprii.

    Declaraţia a avut un efect pozitiv asupra monedelor percepute ca stabile - yen-ul japonez a atins un maxim al ultimilor 15 ani în raport cu dolarul, iar francul elveţian şi-a întrerupt scăderea din ultimele trei zile faţă de moneda europeană. Totuşi, liderii G-10 au evitat să decidă asupra unor modalităţi de a forţa China să accepte o apreciere mai rapidă a yuan-ului, în pofida insistenţelor în acest

    sens ale SUA. Banca Centrală Europeană nu a achiziţionat obligaţiuni guvernamentale săptămâna trecută, a doua decizie consecutivă de acest fel, dând credibilitate declaraţiilor anterioare privind posibila terminare a programului.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb