ANAR despre digul din Tulcea: "Breşa formată nu a putut fi închisă"

T.B.
Miscellanea / 9 iunie 2023

ANAR despre digul din Tulcea: "Breşa formată nu a putut fi închisă"

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat. vineri, că breşa formată în digul din judeţul Tulcea nu a putut fi închisă, precizând că locuinţele nu sunt în pericol de a fi inundate, potrivit news.ro. ANAR a menţionat că pus la dispoziţia autorităţilor 500 de saci şi 80 de kilograme de folie pentru consolidarea digului.

ANAR a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că încă de acum două luni, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral - Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea a constatat degradarea digului local care apără terenuri agricole şi a transmis Consilului Judeţean (CJSU), respectiv Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) recomandarea de a consolida digul ţinând cont de faptul că secţiunea digului este afectată pe o lungime 2,4 kilometri, în mai multe puncte, în proporţii de 30%, respectiv 70%.

"Pe fondul nivelurilor ridicate ale Dunării din ultima perioadă (faza II- apa este la jumătatea digului), precum şi din cauza acţiunii erozionale ale valurilor create de ambarcaţiuni, digul a cedat ieri după-amiază, formându-se o breşă de circa 6-8 metri. Din acest motiv, au fost inundate 80-100 de hectare de teren agricol aparţinând mai mult concesionari. În urma producerii acestor evenimente, pentru a sprijini acţiunile întreprinse de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea şi Serviciul de Voluntari al comunei Mahmudia, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral- Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea a pus la dispoziţie circa 500 de saci şi 80 de kilograme de folie. Din cauza vitezei mari a apei în secţiunea breşei, până în acest moment, breşa formată nu a putut să fie închisă", a precizat ANAR.

Sursa citată a menţionat că vineri, Consiliul Local Mahmudia, de care aparţine digul respectiv, a convocat constructorul pentru a interveni în vederea închiderii breşei şi consolidării digului de apărare.

Apele Române au mai transmis că populaţia nu este afectată, iar locuinţele nu sunt în pericol de a fi inundate.

De asemenea, conform prognozei INHGA, nivelurile Dunării în secţiunea respectivă vor începe să scadă cu circa 35- 40 centimetri până în data de 15 iunie 2023, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb