ANCHETĂ GSP: "Spitalele, dezinfectate de ochii lumii"

I.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 aprilie 2016

"Spitalele, dezinfectate de ochii lumii"

O anchetă realizată de Gazeta Sporturilor dezvăluie faptul că "pacienţii sunt trataţi în spitale dezinfectate cu substanţe pe care statul nu le controlează în laborator".

GSP a făcut publice documente interne de la o firmă care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de judeţe. Datele arată că substanţele se produc cu o concentraţie mult mai mică decât cea pe etichetă.

Compania are 796 de contracte, de 29,2 milioane de euro în total, cu peste 300 de spitale din 40 de judeţe în ultimii ani.

"Avem documente de la autorităţile statului, din interiorul fabricii respective, din rapoartele oficiale ale DSV. Ceea ce ne interesează este că în momentul acesta statul are un sistem extrem de slab de protecţie a cetăţenilor săi în faţa celor mai agresivi viruşi din Europa, pentru că asta are România în spitale", a explicat Cătălin Tolontan, jurnalist Gazeta Sporturilor, la Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu susţine că nu ştia că statul nu face analize de laborator pentru substanţele dezinfectante: "O dezinfecţie de proastă calitate este una dintre cauzele care conduc la apariţia infecţiilor în spitale. Îmi doresc ca mâine să avem toate aceste elemente care să ne ajute la a începe să descifrăm această problemă. Chiar dacă noi o să prezentăm datele pe care am reuşit să le adunăm de la spitale, sunt convins că toate datele rezultate din investigaţiile celor interesaţi de această problemă ne vor ajuta".

Patriciu Achimaş Cadariu a dezvăluit, la Realitatea TV, că marţi va fi lansat un program naţional împotriva infecţiilor nosocomiale.

"Infecţiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv şi pe care ni l-am asumat în programul de guvernare. Marţi vom lansa acest program", a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, ministrul Sănătăţii.

El a amintit că au fost făcute evaluări interjudeţene ale spitalelor, iar la comparaţia cu cele intrajudeţene s-au observat "diferenţe importante".

"Am făcut o evaluare interjudeţeană, consecutiv celei intrajudeţene prin inspecţia sanitară, am verificat, am format grupuri de inspectori din două judeţe care au verificat un al treilea judeţ şi le vom prezenta prin comparaţie cu ce s-a întâmplat la inspecţia intrajudeţeană. Sunt diferenţe importante. Pe de altă parte, am trimis un chestionar principalelor 100 de spitale cele mai expuse la infecţii tocmai pentru a evalua situaţia, pentru a vedea ce lipseşte", a explicat ministrul sănătăţii.

Potrivit acestuia, "este responsabilitatea spitalelor, prin lege", de a-şi rezolva problema infecţiilor nosocomiale.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, având în vedere că în România numărul epidemiologilor este insuficient, vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecţiile nosocomiale.

"Având în vedere că nu avem suficienţi epidemiologi, vom organiza cursuri de pregătire pentru mai multe categorii de medici, cei care sunt în spitale şi sunt responsabili de infecţiile nosocomiale, pentru a şti să le indentifice, să le pună în evidenţă, să parcurgă toate detaliile. Facem ceea ce se numeşte maparea nevoilor în sănătate. Este o condiţionalitate şi este modalitatea prin care putem debloca fondurile nerambursabile europene pentru spitalele regionale", a mai declarat Patriciu Achimaş Cadariu, transmite realitatea.net.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Spitalele și malpraxisul personalului medical sunt cancere infinit mai periculoase și cu mai multe victime (omucideri) decât sistemul bancar românesc. Cu acesta din urmă poți lucra dacă îi știi apucăturile prin care încearcă să îți vândă tot ce vrei sau nu vrei. Cu spitalele îți este imposibil. Nici mediul privat, în întregime, nu este cu mult mai sigur - deși, desigur, există câteva excepții de foarte bună calitate.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb