ANCOM:  Echipamentele electronice fără marcaj CE bruiază serviciile de comunicaţii mobile

George Forcoş
Companii / 16 iunie 2016

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) informează astăzi că, în ultimii ani au fost detectate mai multe cazuri de interferenţe care au afectat buna funcţionare a serviciilor de comunicaţii electronice, provocate de utilizarea telefoanelor fixe wireless care nu aveau marcaj CE.

"ANCOM a detectat şi soluţionat în ultimii ani mai multe cazuri de interferenţe prejudiciabile care afectau bună funcţionare a serviciilor de comunicaţii electronice, în special a celor de telefonie mobilă. În urmă acţiunilor de monitorizare şi control a spectrului radio efectuate de echipele tehnice ale ANCOM, s-a constatat că, în ultima perioada, 59 de astfel de cazuri au fost provocate de utilizarea a peste 150 de telefoane fixe wireless (DECT 6.0), care nu aveau marcaj CE. Dorim să atragem atenţia asupra faptului că utilizarea acestor echipamente este ilegală şi rugăm consumatorii să achiziţioneze doar echipamente produse conform standardelor europene", a declarat Cristin Popa, director executiv al Autorităţii, potrivit unui comunicat de presă.

ANCOM precizează că în momentul în care un aparat electronic neconform este pus în funcţiune pe teritoriul României, el produce interferenţe în funcţionarea echipamentelor de telefonie mobilă. Atunci când o staţie de baza pentru telefonie şi internet mobil este afectată de o asemenea interferenţă se produc o serie de efecte în cascadă: staţia de baza îşi restrânge zona de acoperire, numărul utilizatorilor care pot folosi serviciul de telefonie sau internet mobil în zona respectivă scade semnificativ, apelarea devenind uneori imposibilă, iar apelurile în curs se întrerup.

Localizarea sursei de interferenţă prejudiciabilă, atunci când este vorba despre telefoanele fixe wireless (DECT 6.0), este dificilă din cauza că este vorba de o transmisie discontinuă de tip "burst" (salva de transmisie) cu alocare dinamică a canalelor de frecvenţa. La această se adaugă numărul mare al acestor terminale, în multe situaţii specialiştii ANCOM identificând, pe o rază de cca. 1 km în jurul staţiei de baza afectate, câte 5-6 surse de interferenţe de acest tip. Scoaterea din funcţiune a tuturor surselor de interferenţe identificate într-o zona presupune accesul în imobile private, fiind important că cetăţenii să colaboreze cu echipele ANCOM în situaţiile în care acestea se află în curs de rezolvare a unui caz de interferenţă prejudiciabilă, indiferent de natură acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb