ANCOM pregăteşte o nouă licitaţie pentru multiplexurile de televiziune digitală

Adina Lateş
Companii / 13 octombrie 2015

"Documentaţia de licitaţie pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală ce încă sunt disponibile va fi pusă în consultare până la sfârşitul acestui an, iar licitaţia propriu-zisă va fi lansată anul viitor", a declarat Bogdan Iana, director executiv al ANCOM, în cadrul evenimentului Internaţional Digital Forum care are loc astăzi la Bucureşti.

"În cadrul noii licitaţii vor fi disponibile 2 multiplexuri naţionale, 27 de multiplexuri regionale şi 18 multiplexuri locale care nu au fost alocate în procedurile de selecţie anterioare", se precizeayă în comunicatul ANCOM.

ANCOM a mai organizat în perioada martie 2014 - martie 2015 trei proceduri de alocare a multiplexurilor de televiziune digitală terestră prin intermediul cărora au fost adjudecate 3 multiplexuri naţionale şi 14 multiplexuri regionale şi locale. Autoritatea a acordat deja licenţele de utilizare a spectrului pentru toate multiplexurile adjudecate, precum şi autorizaţiile de asignare pentru multiplexurile naţionale adjudecate de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţa.

Începând cu dată de 17 iunie 2015 staţiile de televiziune analogică terestră nu mai utilizează bandă de frecvenţa 474 - 790 MHz (bandă UHF), în timp ce emisia pe cale radio terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic, în bandă de frecvente radio 174-230 MHz (bandă VHF), va continuă, cu caracter temporar, până la dată de 31 decembrie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb