Andreea NEGRU, Preşedinta ADAA: "Măsurile fiscale disperate vor crea o prăpastie între mediul de afaceri şi stat"

F.A.
Miscellanea / 24 iulie 2023

Andreea NEGRU, Preşedinta ADAA: "Măsurile fiscale disperate vor crea o prăpastie între mediul de afaceri şi stat"

Faptul că se caută bani la buget nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate. De asemenea, întreg mediul de afaceri aşteaptă să vadă de unde se taie şi unde se cresc taxele. Vorbim de ani de zile de predictibilitate şi de nevoia unei strategii fiscale coerente. Introducerea de taxe şi impozite "surpriză" în dorinţa de a aduna mai mulţi bani la buget nu va face altceva decât să adâncească prăpastia dintre privat şi stat, va constrânge mediul de afaceri să ia măsuri pentru a contracara efectele imediate şi, evident, nu vor avea efectul scontat al colectării.

Andreea Negru, doctor în economie, preşedinta Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, a declarat : "Comunitatea de afaceri are nevoie de un cadru fiscal stabil şi echitabil pentru a se simţi susţinută în eforturile sale. Astăzi vorbim de noi taxe şi impozite ce vor fi introduse în economie pentru atenuarea escaladării deficitului bugetar. Cu toate acestea, Guvernul trebuie să îşi asume o abordare echilibrată: introducerea lor începând cu anul viitor şi corelarea acestora cu reduceri de cheltuieli bugetare pentru a se vedea rezultatele şi a creşte încrederea într-o abordare profesionistă a actului guvernamental. În caz contrar, măsurile fiscale disperate vor crea o prăpastie între mediul de afaceri şi stat".

Stabilitatea fiscală în cadrul întregului an fiscal este crucială pentru dezvoltarea şi prosperitatea mediului de afaceri, iar respectarea principiului taxelor constante pe parcursul întregului an fiscal reprezintă un pilon esenţial al succesului şi creşterii economice. Modificările frecvente ale taxelor vor conduce la confuzie şi erori în raportarea fiscală, ceea ce va duce la sancţiuni şi cheltuieli suplimentare pentru afaceri. "Atunci când Guvernul respectă promisiunea de a nu impune taxe surpriză sau schimbări fiscale masive în mijlocul anului, se creează o atmosferă de cooperare şi parteneriat între sectorul privat şi autorităţile publice. Când însă apar modificări ale regulilor în timpul jocului, apar şi disfuncţionalităţi în economie", a concluzionat Andreea Negru.

Stabilirea unor taxe constante pe tot parcursul anului fiscal oferă afacerilor certitudinea şi predictibilitatea de care au nevoie pentru a-şi planifica investiţiile şi activităţile. Atât timp cât nu vor exista schimbări bruşte şi neprevăzute în ceea ce priveşte impozitele şi taxele, întreprinzătorii pot lua decizii informate şi strategice în privinţa extinderii afacerii, angajării de personal sau realizării de investiţii în noi tehnologii sau facilităţi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. mortaciunile de la stat sa-si taie cheltuielile. ca au de unde har domnului

    Nu mai spune nimeni despre aberatia salariilor bugetare mai mari cu 30% fata de cele din mediul privat.Dictatura bugetara a devenit o normalitate.

    1. În orice stat UE salariile bugetarilor sunt, în medie, mai mari decât alea de la privat. Și e normal.

      În general, bugetarii au studii superioare (30% din bugetari sunt doar profesorii și medicii). Pe când în privat probabil jumătate sunt fără studii superioare (barmani, șoferi, curățenie, muncitori în construcții, etc). 

    De azeci de ani auzim aceste... estimari partinitoare in privinta mediului de afaceri, care ascund ca de fapt acestia au ghidonat legislatia in favoarea lor. E adevarat, e anticiclic, si exact asa trebuie sa fie politica unui stat :de stabilizare Dar cand au profitat de ingineria fiscala a lui G Biris care a trecut toate contributiile in contul angajatului si angajatorii sunt... persecutati numai cu 2 %, nu ei au profitat! Exact din cauza asta salariul net ramas angajatului la intrarea in job e atat de mic incat nu mai aplica tinerii deloc! Angajatorii au acumulat acei 35% din fostele contributii pe salarii, au primit granturi, subventii, garantii de stat, programele de investitii ale guvernului, ale EU toate se fac cu firme private, ce e cu vaicareala asta!!!?

    Daca se aduce TVA unde a fost ( ca tot patronii au cerut reducerea!) nu e nici o nenorocire :firmele colecteaza noul tva, il deconteaza mai departe si acesta se va descarca in pretul final platit de consumatori ( deci de angajati). Nu trebuie nimanui doctorat sa stie ca daca statul se supraindatodeaza si deja cresc dobanzile,, creste serviciul datoriei si sunt mai putini bani ramasi pt subventiile si garantiile pe abonament privat, si apartenenta politica!

    Adica pentru patronii plangareti!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb