Andrei Dolineaschi renunţă la conducerea PSD Botoşani, "din solidaritate cu Dragnea"

Elena Deacu
Politică / 29 mai 2015

Preşedintele PSD Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi, a anunţat vineri, 29 mai, că şi-a depus demisia de la conducerea organizaţiei judeţene, în semn de solidaritate cu fostul preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a renunţat la toate funcţiile politice în urma condamnării la un an cu suspendare în aşa-numitul "Dosar al referendumului".

"Renunţ la conducerea PSD Botoşani pentru că această organizaţie a avut printre cele mai bune rezultate în toate campaniile electorale conduse de fostul preşedinte executiv al partidului, domnul Liviu Dragnea. Dacă a fost condamnat că a chemat oamenii la vot în timpul referendumului, cred că e normal să fiu solidar cu dânsul, pentru că şi organizaţia pe care am condus-o a avut o contribuţie importantă la acel rezultat", a explicat Andrei Dolineaschi.

Liderul PSD a declarat că va continua să lucreze în cadrul PSD în calitate de Secretar general al partidului. "Demisia de la conducerea PSD Botoşani este un gest simbolic de solidaritate faţă de domnul Liviu Dragnea, alături de care am lucrat foarte multă vreme. Voi continua însă să îmi îndeplinesc atribuţiile care mi-au fost date în partid atunci când am fost desemnat secretar general. Voi rămâne în acestă funcţie atât timp cât va dori conducerea partidului", a precizat Dolineaschi.

Totodată, deputatul PSD a afirmat că va continua să susţină proiectele judeţului Botoşani în calitate de parlamentar şi că va fi deschis pentru colaborarea cu toţi primarii din judeţ, la fel cum a făcut-o şi până în prezent. "Cred că pot să îmi ajut judeţul la fel de bine chiar dacă nu voi mai conduce organizaţia politică. Acest Guvern a fost alături de botoşăneni şi cred că vom putea găsi întodeauna un sprijin la domnul prim-ministru Victor Ponta şi la ceilalţi miniştri ai Cabinetului", a adăugat liderul PSD.

În perioada în care Andrei Dolineaschi a fost preşedintele PSD Botoşani, organizaţia judeţeană a obţinut, la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui României, o prezenţă la vot în judeţul Botoşani de 54%, respectiv locul întâi în Moldova, alături de Vrancea, şi locul 10 pe ţară. La alegerile parlamentare din 2012, toţi candidaţii USL din partea PSD, la Camera Deputaţilor şi la Senat au câştigat mandatele, cu scoruri între 63% şi 73%. La alegerile europarlamentare din 2014, PSD Botoşani a obţinut 41,6% din voturile botoşănenilor, ocupând locul 12 pe ţară, marcând totodată cel mai bun rezultat din istoria organizaţiei la acest tip de alegeri (faţă de 30% în 2007 şi 32% în 2009). La alegerile prezidenţiale din 2014, PSD Botoşani a obţinut 55,6% din voturi în primul tur de scrutin, ocupând locul 6 pe ţară şi 62,7% în turul al II-lea, ocupând locul 5 pe ţară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. demisia tuturor din psd si la urma pleaca si Ponta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb