Andrei Gerea s-a întâlnit cu ambasadorul Africii de Sud

Simona Grigorescu
Politică / 25 septembrie 2015

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici Şi Mijlocii şi Mediului De Afaceri, Andrei Dominic Gerea s-a întâlnit ieri cu Thenjiwe Ethel Mtintso, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud în România, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Şefa misiunii diplomatice sud-africane a fost însoţită de Venita Smit, Secretarul Întâi al Ambasadei.

Vizita a avut un caracter de curtoazie, fiind prima solicitată lui Andrei Dominic Gerea de către Thenjiwe Ethel Mtintso.

Demnitarul român a făcut o prezentare a modului de organizare a ministerului, punctând priorităţile din etapa actuală, atât în domeniul energetic, cât şi în cel al întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri.

Mulţumind pentru primire, ambasadorul sud-africane a informat cu privire la instituţiile guvernamentale din ţara sa care acoperă domeniile de activitate ale ministerului condus de ministrul Andrei Gerea, respectiv, un Minister al Energiei şi un Minister al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, arată guvernul.

Cei doi interlocutori au convenit că "există oportunităţi de colaborare între România şi Republica Africa de Sud în domeniile de competenţă ale Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. S-au dat ca exemple industria miniera, cu tradiţie şi multă experienţă în Africa de Sud, precum şi interesul acestei ţări pentru modul de organizare şi funcţionare a întreprinderilor mici şi mijlocii în ţara noastră, existând interesul ministrului sud-african al întreprinderilor mici şi mijlocii să efectueze o vizită în România".

Cunoscută fiind activitatea unor companii şi fonduri de investiţii din Africa de Sud în domeniul investiţiilor în România, ministrul român a rugat-o pe Thenjiwe Ethel Mtintso să facă cunoscute în rândul mediului de afaceri din ţara sa oportunităţile de investiţii existente în domeniul energetic, asigurând asupra deschiderii pe care o manifestă conducerea ministerului faţă de potenţiali investitori sud-africani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb