ANDREI NĂSTASE, PREŞEDINTELE PARTIDULUI PLATFORMA DEMNITATE ŞI ADEVĂR: ''O felicităm pe doamna Maia Sandu pentru victoria reuşită astăzi''

G.U.
Politică / 16 noiembrie 2020

''O felicităm pe doamna Maia Sandu pentru victoria reuşită astăzi''

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (Platforma DA), Andrei Năstase, i-a transmis, duminică seară, un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru succesul îl al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, conform Agerpres.

El şi-a exprimat admiraţia pentru mobilizarea electoratului la alegerile de duminică şi a arătat că aceasta "este dovada supremă a dorinţei sincere a oamenilor pentru schimbarea în bine a Moldovei".

"Alături de toţi colegii şi simpatizanţii Platformei DA, o felicităm pe doamna Maia Sandu pentru victoria reuşită astăzi în numele tuturor celor care îşi doresc o Moldovă Europeană, dreptate şi o viaţă mai bună acasă. E de datoria noastră a tuturor să ducem la bun sfârşit proiectele demarate pentru Moldova de mâine, inclusiv proiectul nostru de lege nr. 210, înregistrat încă la 28 mai curent, care prevedea suplinirea numărului de buletine de vot în Diaspora de la 5.000 la 10.000 de unităţi precum şi votarea timp de două zile, mai ales după ce am văzut cu toţii nedreptăţile la care au fost supuşi alegătorii noştri de peste hotare", a afirmat Năstase.

Andrei Năstase s-a numărat printre cei opt candidaţi din primul tur de scrutin, clasându-se al cincilea, cu 2,91% din voturi, informează Agerpres.

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova cu 51,71% din voturi, potrivit datelor oficiale preliminare prezentate duminică seara de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea a 81,8% din voturi.

După centralizarea voturilor din 1.743 de secţii de vot, din totalul de 2.143, pentru Maia Sandu au fost exprimate 554.444 din totalul de 1.072.303 de voturi valabil exprimate (51,71%).

În acelaşi timp, contracandidatul Maiei Sandu, actualul preşedinte Igor Dodor, care a candidat ca independent, dar care a fost susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, ar fi fost votat de 517.859 dintre alegători (48.29%).

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,71%, ceea ce înseamnă că în total s-au prezentat la urne 1.645.905 alegători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb