Andronescu: "Mişcările greviste nu sunt o soluţie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 16 aprilie 2009

Andronescu: "Mişcările greviste nu sunt o soluţie

Ministrul Educaţiei susţine că, la ora actuală, sunt deschise 4.000 de şantiere, care nu pot fi finalizate din cauza lipsei de fonduri

Mişcările greviste nu sunt o soluţie în sistemul de educaţie, în acest moment, fiind necesare noi soluţii de rezolvare a problemelor salariale, a declarat, ieri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la finele unei audieri la care a participat, la Comisia de învăţământ din Senat.

Ecaterina Andronescu a explicat: "Fără îndoială, nu cred că este aceasta o soluţie aşteptată de sistemul de învăţământ. Eu cred că trebuie să găsim noi soluţii pentru a rezolva aşteptările profesorilor. Din păcate, Româ­nia trece printr-un moment dificil de criză, dar şi într-o asemenea situaţie trebuie să găsim noi soluţii".

Potrivit Agerpres, în timpul discuţiilor de la comisie, Andronescu a susţinut că are o adevărată "obsesie" pentru mărirea salariilor profesorilor, în condiţiile în care senatorii au remarcat existenţa unei lipse de atractivitate faţă de profesia de cadru didactic.

Ministrul a menţionat că o altă problemă importantă a sistemului educaţional o constitiue lipsa fondurilor pentru investiţii în infrastructură şi risipirea banilor publici.

Ecaterina Andronescu a explicat: "În tot sistemul sunt deschise circa 4.000 de şantiere şi, din păcate, când s-a realizat această distribuţie, nu s-a găsit o formulă prin care să şi finalizăm aceste şantiere deschise. Sunt multe locuri unde se semnalează o risipă pe care nu putem să n-o menţionăm".

Conform spuselor sale, în urma rectificării bugetare decise de Executiv, cele mai afectate capitole din bugetul Educaţiei sunt cele ale investiţiilor şi cheltuielilor cu personalul, "în partea care viza indexările din anul acesta".

În urmă cu o săptămână, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat că ordonanţa pentru rectificarea negativă a bugetului Educaţiei ar duce la încălcarea Pactului Naţional pentru Educaţie.

Marius Nistor declara: "Premierul Emil Boc a semnat Pactul pentru Educaţie. Această ordonanţă, prin care bugetul Educaţiei s-ar rectifica în sens negativ cu peste 800 de milioane, ar duce la încălcarea acelui angajament politic. Angajamentele rămân valabile dacă avem de-a face cu politicieni onorabili, responsabili".

Reprezentanţii celor patru sindicate din învăţământ - Alma Mater, Spiru Haret, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ - s-au declarat nemulţumiţi în urma discuţiei avute, luni, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a sfătuit-o pe Ecaterina Andronescu să se retragă de la conducerea ministerului pe care îl conduce, iar preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, a ameninţat cu blocarea anului şcolar, prin boicotarea examenelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb