Angajaţii Virgin Australia, cea de-a doua mare companie aeriană din Australia, şi-au intensificat campania pentru condiţii mai bune de lucru şi au solicitat, totodată, să primească acţiuni în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) pe care o pregăteşte aceasta, anunţă Australian Financial Review.
Sindicatul Muncitorilor din Transport a înaintat proprietarilor Virgin, Bain Capital, Virgin Group şi QIC, o listă cu cinci cereri, inclusiv acordarea de acţiuni în valoare de 1.000 de dolari celor 7.000 de angajaţi ai companiei, ca parte a unei scheme destinate salariaţilor.
"Bain va câştiga sute de milioane dintr-o viitoare ofertă publică iniţială şi ar fi corect ca personalul lucrător să fie recompensat pentru eforturile lor printr-o schemă rezonabilă de acţiuni destinate angajaţilor, astfel de scheme fiind obişnuite în Australia", a declarat Michael Kaine, secretarul naţional al sindicatului.
Piloţii Virgin Australia, echipajul de cabină şi lucrătorii la sol spun că Bain trebuie să acorde prioritate recompensării lucrătorilor şi să abordeze "problemele la locul de muncă, care au cauzat stres, oboseală şi o rotaţie mare, să investească în compania aeriană şi să menţină standardele ridicate de siguranţă şi servicii ale Virgin Australia".
Luna trecută, compania aeriană a fost nevoită să mărească salariul personalului de la sol şi al personalului de cabină cu până la 5,75%, ca o consecinţă a hotărârii Comisiei pentru Echitate în Muncă privind salariul minim, ceea ce a dus la creşteri automate pentru 500 - 600 de lucrători ai Virgin.
Amintim că, în luna aprilie, Bain Capital a decis să amâne roadshow-ul pentru Virgin. Compania speră, totuşi, să readucă Virgin Australia la bursă în 2023, astfel că a angajat Barrenjoey, Goldman Sachs şi UBS să o ajute în acest efort.
Compania i-a numit pe fostul preşedinte al Macquarie, Peter Warne, şi pe ex-directorul general al Goldman Sachs, Pippa Downes, în consiliul de administraţie.
La mai puţin de trei ani după ce Virgin Australia a intrat în faliment şi a fost eliminată de pe bursă, după reorganizare societatea ia în considerare oferta de acţiuni către public, dorind să demonstreze cât de profitabil a fost boom-ul călătoriilor post-pandemie pentru companiile aeriene.
Până în prezent, însă, nu există vreun semn că Virgin a reprogramat întâlnirile cu investitorii.
Recent, Virgin Australia a anunţat că şi-a extins parteneriatul cu cea mai mare companie aeriană din Japonia, All Nippon Airways (ANA). Cei doi operatori de transport au informat că parteneriatul extins include opţiuni sporite de partajare a codurilor de zbor şi beneficii de fidelitate pentru membri.