ANGHEL, BCR: "Trebuie să conştientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE"

Mina Irina
Bănci-Asigurări #Imobiliare / 21 iulie 2017

"Trebuie să conştientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE"

Clădirile au o influenţă critică asupra siguranţei şi sănătăţii oamenilor, iar datele Eurostat arată că ţara noastră are cel mai vechi stoc de locuinţe din Uniunea Europeană (UE), existând blocuri de locuinţe unde nu s-a efectuat nici un fel de lucrare de reparaţii în ultimii 20-30 de ani, a declarat preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, Lucian Anghel, în cadrul unui comunicat publicat joi.

Banca a anunţat lansarea Ghidului Condiţiilor de Confort, lansat de Centrul de Cercetare al Condiţiilor de Confort (EfdeN) cu sprijinul BCR Banca Pentru Locuinţe (BCR BpL), transmite News.ro.

Directorul general FfdeN, Ana-Maria Ghiţă, a declarat, în interiorul comunicatului: "Asigurarea unui confort interior adecvat este foarte importantă deoarece oamenii petrec circa 85% din timp în interiorul clădirilor. Fie că vorbim de muncă, somn, cumpărături, sală de fitness sau alte activităţi casnice, clădirile au o influenţă critică asupra siguranţei, sănătăţii şi productivităţii noastre".

Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, Lucian Anghel, a atras atenţia că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE.

Lucian Anghel, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, spune: "Trebuie să conştientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE, conform datelor Eurostat. Avem blocuri de locuinţe unde nu s-a efectuat nici un fel de lucrare de reparaţii în ultimii 20-30 de ani. Majoritatea acestor blocuri au nevoie urgentă de reparaţii. Tocmai de aceea am decis sa ne implicăm în susţinerea acestui Ghid pe care îl considerăm extrem de util".

Conform unui studiu realizat recent de IRSOP pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România, 84% dintre cei care au răspuns sondajului au menţionat cel puţin o problemă cu locuinţa, iar 91% au cumpărat cel puţin un produs necesar pentru reparaţii: vopsea, silicon, obiecte sanitare, gresie, faianţă, ciment etc. Cele mai mari probleme cu locuinţa apar în gospodăriile sărace, cu venituri sub 3.000 de lei pe gospodărie, potrivit studiului.

Cu toate că preţul materialelor de construcţie folosite la renovarea caselor este similar cu cel din ţările din regiune, salariul brut mediu lunar în ţara noastră este de peste şase ori mai mic decât în Austria şi de aproape două ori mai mic decât în Slovacia sau Cehia, a precizat Lucian Anghel.

Ghidul condiţiilor de confort are rolul de a informa publicul în legătură cu importanţa confortului interior, care sunt factorii care il determină, cum poate acesta să influenţeze productivitatea şi sănătatea locuitorilor şi care sunt parametrii de luat în considerare în interiorul locuinţei.

Mihai Băiceanu, coordonator programe cercetare EFdeN 4C, a declarat: "Cu toate că exista anumite valori pentru parametrii de confort consideraţi general acceptaţi, confortul termic, calitatea aerului, confortul acustic şi confortul vizual, parametrii ce se regăsesc în normativele de proiectare a clădirilor, de multe ori aceşti parametri ce determină confortul ocupanţilor clădirilor nu sunt luaţi în calcul".

Un studiu al Consiliului Mondial pentru Clădiri Verzi (WorldGBC) din 2014 arată că accesul către ferestre cu vedere în exterior îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi memoria cu 10-25%, iar în spitale reduce timpul de spitalizare cu 8,5%.

Totodată, lumina naturala, la locul de muncă creşte productivitatea lucrătorilor cu 18%, la şcoală îmbunătăţeşte performanţele elevilor cu 5-14%, iar în magazine cresc vânzările cu 15-40%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trai nenica! 

    .... Cu toate că preţul materialelor de construcţie folosite la renovarea caselor este similar cu cel din ţările din regiune, salariul brut mediu lunar în ţara noastră este de peste şase ori mai mic decât în Austria şi de aproape două ori mai mic decât în Slovacia sau Cehia, a precizat Lucian Anghel...... 

    Traiasca integrarea europeana! Tinerii romani cotizeaza/ ajuta sistemele de asigurari sociale (de pensii) din tarile pe unde pribegesc, politicienii/parlamentarii romani se imbuiba cu salarii/indemnizatii de nababi, Romania prospera iar romanii voteaza.... 

    Si cam ce doreste directorasul_ Ca romanii sa se indaroeye pana la sclavie, ca sa poata cumpra o cotineata , evident prin BCR?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb