Compania autohtonă ce activează pe piaţa de mezeluri, "Angst", susţine că este primul producător al Salamului de Sibiu.
Într-un comunicat de presă remis redacţiei, reprezentanţii companiei au declarat că "SALSI, membră a grupului de firme "Angst", este urmaşa directă a fabricii de salam Filippo Dozzi şi poate atesta documentar că este primul producător al Salamului de Sibiu din România. Reţeta originală este anterioară anului 1935.
În 1910 s-a înfiinţat în Sinaia fabrica de salam "Filippo Dozzi". Documentele aflate în arhiva noastră atestă producţia "Salamului de Iarnă" (Salam de Sibiu) de la data începerii producţiei. Pentru prima data numele "Salam de Sibiu", fără a fi asociat cu denumirea "Salam de Iarnă", apare într-o comandă a lui L. Patac, furnizorul Curţii Regale, către fabrica de salam "Filippo Dozzi" din Sinaia. Preţ de aproape un secol, reţeta şi procesul tehnologic au fost păstrate şi folosite la fabrica "Angst" din Sinaia", au precizat reprezentanţii "Angst".
"Este o datorie morală să ducem mai departe tradiţia Salamului de Sibiu" spune Sorin Minea, preşedintele grupului de firme "Angst".