ANIMALS INTERNATIONAL: Suspendarea exportului cu animale vii pe durata caniculei, ignorată de industrie

G.U.
Miscellanea / 2 august 2021

Suspendarea exportului cu animale vii pe durata caniculei, ignorată de industrie

Animals International atrage atenţia că în ciuda anunţului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulţi operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

''În ultimele 24 de ore, din portul Midia au plecat 2 vapoare (Taiba către Iordania şi Gamma Star către Arabia Saudită). Alte 6 vapoare (Phoenix III, Unimar Livestock, Maysa, Neameh, Lady Maria şi Seastar Livestock) sunt în acest moment în portul Midia unde în ultmele zile au sosit sute de camioane cu animale vii, în marea majoritate mioriţe, dar şi tauri. Duminică 1 august s-au încărcat animale vii până seara târziu la orele 20, ultimul camion fără climatizare cu numărul TL90MGT fiind observat de investigatorii Animals International transferând ovinele direct în vaporul Unimar. Aceasta este o navă cu o vechime de 51 de ani şi care prezintă risc maxim pentru echipaj, animale şi traficul maritim. Se află pe lista neagră a autorităţilor maritime internaţionale cu 4 arestări la activ şi 43 de deficienţe doar în ultimii 2 ani. Alte 3 vapoare (Pacific M, Omega Star şi Mira) urmează să ajungă în portul Midia astăzi şi mâine, iar nava Mariona Star staţionează în dreptul portului Constanţa'', se menţionează în comunicat.

În ultimele 48 de ore, investigatorii Animals Internaitonal au observat pe ruta Nădlac -Timişoara - Sibiu - Ramnicu Vâlcea - Piteşti - Midia zeci de camioane ale companiei maghiare Hunland încărcate cu animale vii care tranzitau România spre a fi încărcate mâine pe vaporul Phoenix III.

Combinaţia de caniculă este dublată de o umiditate excesivă în zona maritimă şi poate cauza moartea animalelor indiferent de densitatea în mijloacele de transport. Acest stres termic se manifestă în această perioadă atât pe teritoriul României, cât şi pe întreaga rută maritimă până în ţările de destinaţie. Ori decizia Curţii Europene de Justiţie arată că Regulamentul UE 1/2005 se aplică atât în UE cât şi dincolo de graniţe, până la destinaţie.

''Niciun transport cu animale nu are loc fără un jurnal de călătorie aprobat de un medic veterinar. Ceea ce se întmplă zilele acestea pe şoselele României şi în portul Midia arată că această industrie barbară poate corupe chiar şi veterinarii care nu ar fi trebuit să aprobe călătorii rutiere şi maritime a căror rută este parţial sau în totalitate în zone cu temperaturi şi umiditate extreme.", atrage atenţia Gabriel Păun, directorul Animals International.

Animals International solicită:

- Poliţiei de Frontieră să nu mai permită intrarea pe teritoriile terestru şi maritim ale României a camioanelor şi vapoarelor pentru transport de animale vii pe durata suspendării

- Poliţiei Române să organizeze razii la nivelul întregii ţări pentru a sancţiona orice transport cu animale vii care încalcă directivele ANSVSA

- ANSVSA să sancţioneze medicii veterinari care au aprobat jurnale de calatorie a animalelor vii de la intrarea în vigoare a suspendării şi până la încetarea acesteia

- Operatorilor economici naţionali şi străini să respecte măsurile dispuse de ANSVSA

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romanii chiar nu vor sa înțeleagă caci suferă aceste animale, nu au nici o empatie dar nici de lege nu le pasa caci toți legiuitorii sint corupți.

    Unde sint abatoarele din țara ? De ce nu construiesc altele ? Voi stiti ce trebuie făcut dar nu va pasa și sinteti niște neputinciosi.Generațiile viitoare vor plăti pentru nepăsarea voastră. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb