ANIS se alătură misiunii Narada de sprijinire şi modernizare a educaţiei

C.P.
Comunicate de presă / 10 august 2020

ANIS se alătură misiunii Narada de sprijinire şi modernizare a educaţiei

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii se alătură misiunii Narada de modernizare a educaţiei şi îşi propune să contribuie şi pe această cale la transformarea sistemului educaţional din România. ANIS a derulat de-a lungul anilor numeroase proiecte în domeniul educaţiei, destinate atât dezvoltării abilităţilor digitale ale tinerilor din toate formele de învăţământ, cât şi introducerii ultimelor tehnologii în universităţile româneşti.

Orice copil are dreptul la educaţie, iar acum, mai mult ca oricând, e nevoie de eforturi susţinute pentru ca acest drept să nu rămână doar o vorbă în vânt. Şi pentru că misiunea Narada a fost încă de la început aceea de a aduce educaţia în secolul 21, funcţionând ca o adevărată echipă de intervenţie în educaţie, soluţiile eficiente şi rapide de modernizare a educaţiei propuse de Narada au căpătat tot mai multă vizibilitate şi credibilitate în rândul celor care cred că educaţia nu mai poate să aştepte şi trebuie făcută ACUM.

"O dată la patru ani, România abandonează aproape 400.000 de elevi, dintre care 200.000 nu mai ajung la liceu. Nu copiii abandonează şcoala, ci şcoala îi abandonează pe copii. Vorbim de copii din medii defavorizate care nu îşi permit să meargă la şcoală. Iar în situaţia actuală, în care decidenţii vorbesc despre şcoală online, educaţie digitală, discrepanţa dintre cei care vor avea o şansă în viaţă şi cei care vor abandona devine şi mai mare. Aceşti copii au nevoie de echipamente şi oameni care să fie alături de ei, să îi îndrume şi sprijine în această nouă paradigmă. Ne-am alăturat proiectelor Narada pentru că vrem şi putem să sprijinim educaţia digitală în toate şcolile din România", a declarat Mihai Matei, Preşedintele ANIS.

Prin acest parteneriat ANIS sprijină Narada în demersul de a acoperi necesarul instrumentelor care asigură un învăţământ la distanţă de calitate: accesul la tehnologie şi conectivitate, dar şi sprijin în instruirea elevilor şi profesorilor în folosirea device-urilor.

Lipsa echipamentelor digitale şi a conectivităţii în şcoli, cu precădere în mediul rural, afectează negativ continuarea procesului instructiv educativ, educaţia digitală a elevilor necesitând ca prim pas dotarea comunităţilor cu tehnologia necesară. Astfel, din dorinţa de a elimina acest impediment, în perioada 23 martie -14 aprilie, copiii şi profesorii din 7 comunităţi defavorizate din România - Augustin, Poienarii de Argeş, Teşila, Eşelniţa, Moldoviţa, Iaşi, Ciocăneşti - au primit sprijinul Narada, constând în echipamentul atât de necesar continuării educaţiei de la distanţă şi a facilitării accesului, atât al elevilor cât şi al profesorilor, la resurse educaţionale digitale.

Astfel, după ce peste 1000 de copii au fost dotaţi cu tablete şi internet în această primăvară, Narada îşi propune ca în această toamnă să înmulţească cu 10 numărul celor care se vor bucura de aceste programe, cu sprijinul partenerilor deja alăturaţi, celor care au înţeles că educaţia are nevoie de sprijin acum.

"Ne dorim să unim în continuare puterea comunităţilor, pentru a veni în întâmpinarea copiilor care altfel ar îngroşa major rata abandonului şcolar. Până acum, echipa noastră de voluntari a făcut personal livrări de device-uri şi nu numai, către 1000 de copii din toată ţara. Am mers împreună cu cei peste 50 de voluntari în 8 judeţe şi 18 localităţi diferite. Anul acesta, suntem încrezători că vom ajunge, cu ajutorul partenerilor noştri, la un număr mult mai mare de comunităţi aflate în nevoie. Targetăm să unim forţele a peste 50.000 de oameni de business din zeci de companii, care să vină alături de noi în Prima Linie pentru Educaţie", spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb