ANM a emis Cod Portocaliu de ninsoare şi viscol în două judeţe

Andrei Stan
Miscellanea / 11 octombrie 2015

Cod Galben de ploi în restul ţării

Actualizare 14:35 Oprea a dispus autorităţilor din zonele vizate de avertizările meteo să se pregătească pentru situaţii de urgenţă

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus, în contextul emiterii avertizărilor şi atenţionărilor meteo de Cod Portocaliu, respectiv Cod Galben, prefecţilor şi şefilor structurilor de situaţii de urgenţă să ia primele măsuri pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor situaţii de urgenţă, transmite un comunicat al MAI.

Conform sursei citate, pentru cele 19 judeţe aflate sub atenţionare Cod Galben de Inundaţii, în care sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, MAI a cerut autorităţilor locale să monitorizeze permanent cursurile de apă aflate sub atenţionare şi să informeze din timp populaţia în legătură cu riscul producerii unor viituri.

"Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să activeze grupele operative pentru intervenţie încă de la apariţia primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase", se arată în comunicatul MAI.

La nivelul judeţelor Suceava şi Neamţ, unde se aşteaptă depunerea unui strat de zăpadă de 10-15 cm, poliţiştii rutieri au instituit filtre pentru a-i informa pe conducătorii auto în legătură cu riscurile la care se expun în situaţia în care pornesc la drum cu autoturisme nepregătite pentru condiţii de iarnă, precizează comunicatul citat.

---------

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o atenţionare Cod Portocaliu de intensificări ale vântului de peste 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea, valabilă în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ.

Codul Portocaliu pentru cele două judeţe este valabil în intervalul 11 octombrie (ora 13) - 12 octombrie (ora 10), iar în aceste zone stratul de zăpadă va depăşi 10-15 cm.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 octombrie (ora 10) - 12 octombrie (ora 18) Codul Galben de ploi, vânt şi ninsori se extinde în 36 de judeţe plus Municipiul Bucureşti.

"În intervalul menţionat, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25-30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h", precizează ANM.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb