Un nou lot de 5 hoteluri au fost controlate de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov. Acestea au fost hotelurile Caro şi Minerva, din Bucureşti,Galliard Lake din Snagov şi Monopoly şi Vienna House din Otopeni, se arată într-un comunicat de presă.
"Alte hoteluri au fost scoase la tablă!
Caro, Minerva şi unele mai puţin cunoscute, din jurul Capitalei,şi-au dat examenul de maturitate şi... l-au picat!
Cred că nu mai au conexiune la cablu şi nu au văzut ce au păţit alţii, aflaţiîn aceeaşi situaţie. Au avut ocazia să afle...
Continuăm excursia prin toată ţara!", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Potrivit sursei citate, comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenţionale în valoare totală de 85.000 lei, cărora li s-au adăugat şi măsuri complementare, după cum urmează:
-Oprireatemporare a prestării de servicii până la remedierea deficienţelorpentru
-19 camere de la Hotel Caro şi a acelor două bucătătrii de care dispune locaţia
-3 camere de la Hotel Minerva
-2 camere de la Hotel Vienna House
-1 cameră de la Hotel Monopoly
-Bucătăria Hotelului Galliard Lake
-Oprirea definitivă de la comercializare a peste 250 kg de produse alimentare, în valoare de circa 11.000 lei.
Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost:
-folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor
-schimbarea stării termice a produselor
-utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depaşită
-utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi
-folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheaţă pe pereţii agregatelor
-utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf şi resturi alimentare
-existenţa,în spaţiul de lucru, aunui paviment şi a unor pereţi deterioraţi, cu spărturi şi exfoliere de vopsea lavabilă,care nu pot fi igienizate corespunzător
-folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum
-nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate
-depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare
-existenţa în camera a unor obiecte sanitare depreciate, ciobite
-folosirea în camera a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti, se mai arată în comunicat.