ANRC stabileşte formula de control în privinţa creşterii tarifelor "Romtelecom"

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 26 septembrie 2006

Controlul tarifelor serviciilor oferite de Romtelcom pe pieţele pe care această companie are putere semnificativă va fi efectuat în baza unei formule stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), pe o perioadă de trei ani, începând cu anul 2007, informează ANRC. În acest sens, ANRC propune pentru consultare publică un proiect de decizie prin care stabileşte formula de control al tarifelor serviciilor cu amănuntul ale Romtelecom, pe pieţele pe care această companie are putere semnificativă.

Apobarea acestei decizii va permite Romtelecom să efectueze o creştere medie maximă a tarifelor pentru serviciile cu amănuntul reglementate egală cu rata inflaţiei (creşterea preţurilor de consum). Aplicarea formulei de control al tarifelor impune transferarea către utilizatorii finali a unei părţi din creşterea de productivitate înregistrată în cadrul acestei companii şi permite Romtelecom să recupereze creşterea costurilor care nu pot fi controlate de aceasta. Formula de control al tarifelor oferă operatorului flexibilitate la stabilirea tarifelor individuale, permiţându-i să reacţioneze rapid la schimbările intervenite pe piaţă.

De asemenea, ANRC a stabilit şi un set de limitări privind creşterea tarifelor pentru serviciile ale căror preţuri sunt în prezent mai mari decât costurile, precum şi privind reducerea tarifelor pentru serviciile ale căror preţuri sunt în prezent sub costuri. Conform acestei decizii, Romtelecom va supune aprobării ANRC orice reducere a tarifelor pentru abonamente şi apeluri pentru acces special la Internet, precum şi orice creştere a tarifelor pentru apeluri locale, naţionale, internaţionale şi cele către reţelele de telefonie mobilă.

Nu în ultimul rând, pentru a preveni un comportament anticoncurenţial, Romtelecom va trebui să obţină acordul ANRC de fiecare dată când vor fi introduse noi pachete de servicii sau scheme de reducere a tarifelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb