Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de ieri a Comitetului de reglementare, solicitarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) de modificare a licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aces-ta o deţine, se arată într-un comunicat al instituţiei.
În informarea transmisă se menţionează: "Comitetul de reglementare al ANRE a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea societăţii Complexul Energetic Oltenia de modificare a Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine. Modificarea licenţei este necesară având în vedere că blocurile G1 şi G2 din CET Brăila, care aparţin Sucursalei Electrocentralei Chişcani şi care au o putere electrică instalată de 227 MW, respectiv de 210 MW şi o putere termică instalată de 58 MW fiecare, au fost declarate în stare de indisponibilitate de lungă durată".
ANRE reaminteşte faptul că efectuează o analiză a capacităţilor de producere existente în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, pentru o evaluare cât mai corectă a capacităţilor de producere a energiei electrice.
Luni, Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE, a declarat în cadrul unei conferinţe, potrivit Agerpres: "Informam cu altă ocazie că ANRE va declanşa, acum pot să vă spun că am declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Deja avem producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile".