ANRE: Populaţia poate fi aprovizionată cu gaze din import, dacă sunt mai ieftine decât cele interne

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 iunie 2016

Furnizorul de gaze naturale poate aproviziona clienţii casnici şi producătorii de energie termică pentru populaţie care primesc această utilitate la preţ reglementat, cu gaze din import, în cazul în care costul acestora va fi mai mic comparativ cu cel intern, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"Prin derogare, clientul eligibil poate consuma, la opţiunea sau la solicitarea sa, gaze naturale din import. În cazul în care clientul eligibil îşi asigură necesarul de consum din achiziţii de la mai mulţi furnizori, acesta va comunica opţiunea sa Direcţiei Operator Piaţă Gaze Naturale (DOPGN), iar în cazul în care clientului eligibil îi este asigurat întregul necesar de consum de către un singur furnizor, acesta va comunica solicitarea sa furnizorului său şi DOPGN", se precizează în documentul citat.

Conform acestuia, în cazul în care furnizorul achiziţionează gaze naturale din import la un preţ mai mic decât cel al gazelor naturale din producţie internă curentă sau din producţie internă din depozitele de înmagazinare subterană, acesta poate furniza clienţilor săi gaze naturale în structura de amestec cea mai avantajoasă economic pentru clienţii săi şi va comunica opţiunea sa DOPGN.

Până la convergenţa preţului gazelor naturale din producţia internă cu cel al gazelor naturale din import, structura amestecului de gaze naturale pentru CPET este de 100% producţie internă, mai arată raportul.

Ordinul ANRE nr. 160/2014 este în vigoare din luna decembrie a anului respectiv. Pentru ianuarie 2015, ANRE a stabilit o structură de amestesc pentru populaţie şi CET-uri compusă din 98% gaze din producţia internă şi 2% gaze din import. În februarie anul trecut, procentul de gaze din import a fost majorat la 3,5%. Iarna trecută, ANRE a stabilit proporţii de gaze din import de 3% (decembrie 2015), 2% (ianuarie 2016) şi 3% (februarie 2016).

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb