ANRM:  "Sterling" nu are atestat pentru activităţi petroliere şi nici autorizaţie de mediu

(N.I.)
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 19 martie 2009

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gelu Mărăcineanu, a declarat, ieri, în cadrul dezbaterilor de la Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, că, în august 2008, când "Sterling" a încheiat contractul cu Agenţia, nu era atestată să execute activităţi petroliere şi nu avea autorizaţie de mediu pentru a realiza investiţiile prevăzute în contract.

Domnul Mărăcineanu le-a spus deputaţilor că în momentul în care Agenţia a încheiat contractul cu "Sterling", compania nu a demonstrat că are bonitate financiară, materială sau resursele umane adecvate activităţii de explorare. "Informaţiile oficiale depuse la ANRM privitoare la Sterling nu există, iar firma nu este ates­tată să execute activităţi petroliere", a declarat pre­şedintele ANRM, citat de NewsIn.

Întrebat de pre­şedintele Comisiei, Iulian Iancu, dacă firma a avut autorizaţie de mediu pentru a realiza investiţiile prevăzute în contract, Gelu Mărăcineanu a răspuns că pentru activitatea de explorare pe care a desfăşurat-o "Sterling", ANRM nu a avut acte care să ateste o autorizaţie de mediu. Nu există nici la ANRM, nici la Sterling, documente privind transformarea acordului pentru perimetrele din Marea Neagră într-unul de exploatare şi producţie, dintr-unul de explorare."Cred că OUG 101/2007, care modifică Legea petrolului, a pus umărul la transformarea contractului cu Sterling dintr-unul de explorare şi împărţire a producţiei într-unul de exploatare, cu ieşirea statului din acest contract", a adăugat preşedintele ANRM.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că serviciile de informaţii "habar n-au avut" de contractul cu "Sterling" şi că "prudenţa" l-a făcut să nu se pronunţe pe această temă, deşi are destule analize. Domnia sa a declarat că aşteaptă rapoartele oficiale în acest caz şi că speră ca Guvernul să aibă măcar o concluzie a Corpului de Control al primului-ministru. Corpul de control al Guvernului a început, pe 9 februarie, verificările cu privire la contractul încheiat între "Sterling Resources" şi ANRM, afirmă Gelu Mărăcineanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb