ANTHONY FAUCI: ''Omicron se dezlănţuie în întreaga lume''

G.U.
Internaţional / 20 decembrie 2021

''Omicron se dezlănţuie în întreaga lume''

Renumitul om de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, a avertizat ieri că varianta Omicron a COVID-19 "se dezlănţuie" în întreaga lume, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la numărul de americani încă nevaccinaţi, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Acest virus este extraordinar", a spus Anthony Fauci la postul CNN, referindu-se la viteza sa de răspândire. "Va prelua conducerea" şi "vom avea câteva săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă", a subliniat omul de ştiinţă.

"Se răspândeşte foarte repede, literalmente în lumea întreagă şi fără îndoială în ţară noastră", a adăugat el la canalul ABC, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinaţi.

"Când aveţi acel nivel de vulnerabilitate şi aveţi un virus ca Omicron care se răspândeşte atât de repede, este foarte probabil ca în unele regiuni ale ţării să vedem o presiune importantă asupra sistemului spitalicesc, precum şi asupra lucrătorilor din sănătate care vor fi epuizaţi din această cauză", a spus el, îndemnându-i pe americani să se vaccineze şi să primească doza de rapel.

Virusul "se dezlănţuie în lumea întreagă, într-adevăr", a insistat acesta la NBC.

Varianta Omicron se răspândeşte cu viteză maximă în toată lumea, conducând la restricţii în numeroase ţări, cum ar fi un lockdown în Ţările de Jos, notează sursa citată.

Duminică, senatorii americani Elizabeth Warren şi Cory Booker, foşti candidaţi la primarele democrate pentru alegerile prezidenţiale din 2020, au scris fiecare pe Twitter că au fost testaţi pozitiv la COVID-19 şi prezintă simptome benigne, în timp ce au fost vaccinaţi şi au primit doza de rapel. Ei nu au precizat dacă infecţia a fost provocată de varianta Omicron.

Pandemia a făcut peste 5 milioane de morţi în întreaga lume de când biroul OMS din China a raportat despre apariţia bolii la sfârşitul lunii decembrie 2019. Statele Unite ale Americii sunt ţara cea mai îndoliată, cu peste 800.000 de decese.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Daca este atat de dezlantuit cum se face ca nu este nici un focar in Africa de Sud? Cateva cazuri dar nimic deosebit fata de celelalte variante

    tu , te dezlantui in pantaloni , bosorogule !

    1. Ce sange-n boase ai din spatele tastaturii, jigodie haurista . De aia trebuie sa mergem la cursuri de kumite, cand stii ca ai de a face cu spurcaciuni ca tine, numa' rotule-n falci sa primiti, antivaccinistii dreaku...

      Dar noroc cu Darwin, pandemia isi va lua obrocul, daca nu crapati in 2 saptamani, o sa aveti long covid de nu va scapa nici baba Vanga cretinilor !

      Mars hiena ! 

      vorbesti de rotule in falci , handicapatule ? ia uita-te in oglinda oratanie ce esti ?

      Vezi ce inseamna faptul ca ma-ta sufera de sindromul "vacii nebune"? A fatat un BOU retardat ca tine, acum si steril si impotent de la injectia anti-Covid pt prosti!

      vezi ce inseamna ca ma-ta-i curva beata si te-a lasat la wc crezand ca s-a kkt ?

      Vezi ce inseamna ca ma-ta si tac-tu sunt Academicieni in domeniul mersului la produs si in cel al lustruirii orale? Au dat nastere unei catastrofe ca tine, care-si ridica lunar ajutorul de handicap si cerseste la colt de strada!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb