ANTONY BLINKEN:  "SUA rămân angajate în a sprijini eforturile României de a-şi consolida mai mult statul de drept şi a combate corupţia"

F.D.
Politică / 29 noiembrie 2022

"SUA rămân angajate în a sprijini eforturile României de a-şi consolida mai mult statul de drept şi a combate corupţia"

Secretarul general al SUA, Antony Blinken a declarat marţi în cadrul declaraţiilor de presă comune cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu că Statele Unite ale Americii rămân angajate în a sprijini eforturile României de a-şi consolida mai mult statul de drept şi a combate corupţia şi nu pot să îşi dorească un aliat mai marcant şi angajat ca România, o ţară care găzduieşte mii de militari americani şi NATO, potrivit News.ro.

"Prima mea vizită la Bucureşti a avut loc în 1997, când am însoţit pe preşedintele Clinton cu ocazia lansării partaneriatului. Îmi amintesc acea zi ca şi când ar fi fost ieri, zeci de mii de români care au umplut Piaţa Universităţii, sub un soare strălucitor, tricolorul pe care preşedintele Clinton l-a desfăşurat şi angajamentul pe care şi l-a asumat, când a spus: de-a lungul parcursului lung către democraţie, America va fi alături de voi", a spus Blinken în cadrul conferinţei de la sediul MAE.

El a arătat că de aceea este o plăcere să se reîntoarcă la Bucureşti, după 25 de ani de la aniversarea acestui parteneriat dar mai ales pentru că contruim acum parteneriatul pentru următorii 25 de ani.

"Când ne gândim la cei 25 de ani care au trecut, e remarcabil ce strânsă relaţie avem, cum s-a consolidat această relaţie. Este un parteneriat susţinut de relaţii robuste în domeniul economic, energetic, de investiţii, este aprofundat de colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, ca Iniţiativa celor trei Mări, în relaţii persoane care se regăsesc în decenii", a mai spus secretarul de astat al SUA, arătând că acest parteneriat este unul bazat pe valori comune, dreptul internaţional, valori democratice, pe ordine, statul de drept.

"SUA rămân angajate în a sprijini eforturile României de a-şi consolida mai mult statul de drept şi a combate corupţia. SUA nu pot să îşi dorească un aliat mai marcant şi angajat ca România, o ţară care găzduieşte mii de militari americani şi NATO, pe bazele aeriene şi navale, în serviciul alianţei. Ţările noastre colaborează strâns la operaţiunile la Marea Neagră care sunt şi vor fi un focus important strategic pentru NATO", a afirmat Blinken.

El a continuat: "Rămânem uniţi în faţa războiului brutal al preşedintelui Putin în Ucraina. Din februarie, am colaborat cu zeci de aliaţi, de parteneri, am acţionat cu promptitudine şi hotărâre în jurul lumii pentru a contracara agresiunea Rusiei şi a ajuta Ucraina".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. "SUA rămân angajate în a sprijini eforturile României de a-şi consolida mai mult statul de drept şi a combate corupţia".

    Acesta este cel mai mare ajutor pe care l-ar putea oferi, acorda cineva acestei tari, Romania.  

    De la 1945 incoace asteptam ajutorul americanilor. Nu dolarii lor, nu ajutorul armatei lor, ca Romania nu a avut si nu are nevoie. Ca are destul.  

    Daca Badalau, Udrea, fica lui Basescu, Obreja, Nstase, Mitrea si alti mii de hoti pe care tara i-a uitat deja, hoti ca cei care au devalizat tara aceasta, ar fi fost opriti, daca ei se temeau de anticoruptia romana, in spatele careia.... americanii, alta era situatia de astazi a acestei tari.

    America, bine ai venit. Sa nu pleci nicicand de aici. Coruptii si coruptia sa tremure. 

    1. Ai uitat de iohanis orban catu ,drula,voiculescu,mihaila plicusor,clotilda si multi altii

      Aaaa, au aterizat postacii ambasadei americane. Primești $$$ rumeniți tocmai scoși din tiparnița fierbinte? Acum e drept că-s mai valoroși ca rabla rusească.

      Dar realist vorbind slugăii ăia de mai sus (care i-au lustruit în poponeț cu nesaț pe americani) n-au furat adunat nici 0.01% cât a devalizat SUA în România în ultimii 10-15 ani cu Bechteluri, Microsoft, FP, zecile de miliarde $ aruncate pe armament fier vechi, etc. 

    Cu conditia sa cumparam arme de la ei,cat incape

    1. Vasalul Sua cel mai docil,chiar slugarnic si docil!

      Sa traiti dom ciusca sa mancati sanatos pensiuta si indemnizatia de pm ca mult bine faceti Ro!

      De dezvoltam capacitatea de a ne imprumuta in lei cu 8%,tinand cont de variatia cursului e cam 9%in eur si virarea lor urgent pt ame ce vor sosii peste 4,5 ani! 

    S-au intalnit azi la Bucuresti, Strula-Blinken cu Itic-Goldberg!

    În traducere din engleză la Blinky: o să băgăm la pușkerie pe oricine iese din instrucțiunile primite de la Oașington.

    1. Nu mai are nimeni "tupeu" sa iasa din instructiuni, stiu cu totii ce'i asteapta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb