ANUL ACESTA, Competiţia a reunit elevi din 18 judeţe din România precum şi din Republica Moldova

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 aprilie 2007

Recent s-a desfăşurat la Iaşi cea de-a VII-a ediţie a Concursului de informatică, "Urmaşii lui Moisil".

Iniţiat în 2001, de către Liceul de Informatică "Grigore Moisil", concursul se adresa la început numai elevilor ce făceau parte din Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanţă Iaşi.

Datorită notorietăţii câştigate de-a lungul timpului, din 2007 "Urmaşii lui Moisil" a devenit o competitie naţională, ediţia din acest an reunind elevi din 18 judeţe şi din Republica Moldova. La evenimentul din acest an au luat parte personalităţi marcante ale oraşului Iaşi, elevi, profesori, organizatori locali, invitaţi şi reprezentanţi ai sponsorilor.

Performanţele deosebite obţinute de elevii români în competiţiile de informatică, au fost confirmate şi în cadrul acestui concurs, participanţii valoroşi făcând faţă cu brio subiectelor propuse.

În finalul evenimentului a fost decernat trofeul "Urmaşul lui Moisil", care în acest an i-a revenit lui Adrian Airinei, elev în clasa a XII-a din Iaşi, acesta obţinând cel mai mare punctaj din concurs.

"Suportul oferit de SIVECO România elevilor participanţi la această competiţie, se înscrie în strategia companiei de a contribui la antrenarea şi promovarea tinerilor valoroşi, în vederea creşterii performanţelor viitoare", a declarat Irina Socol, director general al SIVECO România.

Competiţia naţională de sprijin pentru pregătirea de performantă în informatică "Urmaşii lui Moisil" a coincis anul acesta, cu ultima rundă a programului de pregătire în informatică "Campion" .

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO România deţine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de eBusiness, eLearning şi eHealth. De asemenea, SIVECO România s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.

Între proiectele de succes derulate de SIVECO România se situează în zona eGovernment, incluzând Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală. Printre cei mai mari clienţi ai săi se numără companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău etc.

SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează. Compania dezvoltă cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producători de software din întreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum şi cu integratori IT cum sunt HP, IBM şi Bull. SIVECO România este membru a mai multe asociaţii profesionale şi de afaceri din România, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb