ANUL TRECUT: Cel mai mare rulaj pe BVB din istoria SSIF Broker

V.B.
Piaţa de Capital / 14 februarie 2014

Societatea de investiţii financiare SSIF Broker (simbol pe BVB: BRK) a cunoscut, anul trecut, cel mai mare rulaj pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din istoria companiei, depăşind pentru prima oară rulajele din 2007, cifra de afaceri crescând cu peste 82% faţă de 2012, conform unui comunicat trimis azi redacţiei.

Evoluţia a avut loc ca urmare a creşterii operaţiunilor derulate de clienţii instituţionali, a finalizării operaţiunilor de preluare a clienţilor Avantgarde Finance, a tranzactiilor pe pieţe internaţionale şi, nu în ultimul rând, a dezvoltării departamentului de Market-Making şi produse noi.

Veniturile din exploatare ale SSIF Broker au urcat cu peste 60% faţă de cele din 2012. Veniturile din comisioane de tranzacţionare pe pieţe externe au ajuns la o pondere de 20% din totalul comisioanelor încasate, iar veniturile aferente departamentului clienţi instituţionali (constituit în februarie 2013) au reprezentat, de asemenea, o pondere importantă.

La finalul anului trecut, societatea avea o cotă de piaţă de 8,53%, ocupând locul 5 în topul intermediarilor de la Bursa de Valori Bucureşti, comparativ cu sfârşitul anului 2012, când cota de piaţă a fost de 3,33% (locul 10).

Pe filiera administrării portofoliului propriu de active financiare, strategia investiţională a anului 2013 a fost axată pe restructurarea portofoliului de acţiuni prin lichidarea deţinerilor cu potenţial redus de creştere şi diminuarea expunerii pe companiile nelichide şi redirecţionarea lichidităţilor rezultate pentru achiziţiile de acţiuni cotate categoria I a bursei şi, de asemenea, spre companii în care SSIF Broker s-a implicat activ pentru dezvoltarea acestora, un exemplu fiind compania Cemacon - unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa autohtonă a materialelor de construcţii.

Tot anul trecut, ca urmare a stingerii pe cale amiabilă a litigiului cu o parte dintre clienţii păgubiţi de la Deva, BRK a achitat acestora suma totală de 4.131.710 lei (peste 50% din valoarea nominală a creanţei). Societatea a continuat, de la începutul acestui an, procesul de despăgubire, achitând clienţilor 1.006.082 lei, suma totală plătită persoanelor păgubite ajungând astfel la 67% din valoarea nominală a creanţei. Conducerea SSIF Broker a aplicat, în ultimii ani, o politică prudentă şi o gestionare adecvată a riscurilor. Ca urmare, s-a menţinut orientarea spre constituirea şi retratarea de provizioane, fapt ce a afectat rezultatul financiar la final de an.

Situaţiile financiare aferente anului 2013 nu au fost auditate, se mai arată în comunicat.

Cu peste 12 mii de acţionari (persoane fizice şi juridice) şi un capital social subscris şi integral vărsat de 84.670.466,75 lei, SSIF Broker SA este membru fondator al BVB şi al SIBEX (Sibiu Stock Exchange), acţionar la Depozitarul Central Bucureşti, Casa Română de Compensaţie, Casa de Compensaţie Bucureşti şi Fondul de Compensare al Investitorilor.

BRK s-a implicat în listarea la BVB a unora dintre cele mai prestigioase societăţi din România şi a cotat 11 dintre cele 12 societăţi listate iniţial la BVB, pregătind şi introducând la tranzacţionare 45 societăţi, printre care: Antibiotice Iaşi, Azomureş Târgu-Mureş, Terapia Cluj-Napoca, Artrom Slatina, Astra Vagoane Arad şi altele.

În 2005, SSIF Broker a devenit prima şi, până în prezent, singura societate de investiţii financiare listată la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria I. Cel mai important acţionar persoană juridică este SIF Muntenia (SIF4), cu o deţinere de 13,25% din capitalul social. SSIF Broker SA a fost înfiinţată cu capital privat integral românesc. Până în prezent, niciun acţionar nu a deţinut controlul asupra societăţii. Prin actul constitutiv, se prevede că niciun acţionar nu poate să deţină mai mult de 15% din capitalul social.

SSIF Broker s-a situat în permanenţă printre primele societăţi de valori mobiliare din ţară, din punctul de vedere al valorii tranzacţiilor pe BVB şi pe SIBEX.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb