ANUL TRECUT: Gothaer, creştere de peste 75% a primelor brute subscrise

V.B.
Bănci-Asigurări / 31 martie 2014

În 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări a înregistrat o creştere de peste 75% a primelor brute subscrise (de la 8,5 milioane euro la 14,8 milioane euro), un număr dublu de clienţi (de la aproximativ 25 de mii la peste 52 de mii) şi o creştere de 140% a numărului de poliţe din portofoliu, la 98 de mii, în comparaţie cu anul 2012.

De asemenea, firma a înfiinţat peste 140 de locuri de muncă, faţă de 60 cât deţinea în iunie 2012. Grupul Gothaer a intrat pe piaţa de asigurări din România la sfârşitul anului 2012, prin preluarea Platinum Asigurări Reasigurări, companie care a devenit, în urma unui proces de rebranding la începutul anului 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări. Grupul a anunţat recent intenţia de a prelua restul de 17,7% din acţiuni, deţinute în mod egal de Constantin Toma şi Efraim Naimer.

Peste 75% din subscrierile Gothaer Asigurări Reasigurări în 2013 au fost generate prin intermediul brokerilor, restul reprezentând contribuţia agenţilor şi a canalelor directe de distribuţie.

"În ciuda volumului crescut de daune cu care ne-am confruntat în 2013 faţă de anii anteriori, am reuşit să plătim 80% dintre daunele înregistrate pe CASCO, în 10 zile de la ultimul document primit", a declarat Anca Băbăneaţă, directorul general al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Din momentul intrării în companie, investiţiile Grupului în Gothaer Asigurări Reasigurări au depăşit 12 milioane euro. La 31 decembrie 2013, grupul a raportat o rată de lichiditate de peste 250% şi o rată de solvabilitate de peste 170%.

În 2014, Gothaer Asigurări Reasigurări va lansa o serie de produse noi dedicate pieţei de retail şi, în plus, un produs dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

Gothaer Asigurări Reasigurări are peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 66,72 milioane lei în 2013. Din octombrie 2012, societatea germană Gothaer Finanzholding deţine pachetul majoritar în Gothaer Asigurări Reasigurări.

Fondat în 1820, Gothaer are peste 3,5 milioane de clienţi şi prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numără printre marile grupuri de asigurări din Germania şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administrează activităţile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, IMM-uri, antreprenori şi profesionişti. 40% din veniturile companiei provin din prime de asigurare de proprietăţi şi accidente, 40% din asigurările de viaţă şi 20% din asigurările de sănătate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de către Standard & Poor şi rating A de către Fitch Ratings. Gothaer şi-a început expansiunea în afara Germaniei, intrând în Europa Centrală şi de Est (ECE) prin achiziţia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen), precum şi prin implicarea în asociaţia europeană a asiguratorilor Eurapco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb